SCC es reuneix amb Borràs i l'entitat unionista ho defineix com "un primer pas cap al retrobament"

Sánchez Costa afirma que la Generalitat i l'Estat han de "cedir" per entendre's

El president de SCC, Fernando Sánchez Costa, i el vicepresident primer de l'entitat, Álex Ramos, amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs
27/07/2021
2 min

BarcelonaLa concessió dels indults, la convocatòria de la taula de diàleg o la reunió de la Comissió Bilateral han sigut batejats per la part espanyola com a "primers passos per al retrobament" entre la Generalitat i l'Estat. Aquest dimarts el constitucionalisme n'ha afegit un altre d'inesperat en l'anomenada "agenda del retrobament": una trobada entre l'entitat unionista Societat Civil Catalana (SCC) i la presidenta del Parlament, Laura Borràs. "Un primer pas dels molts passos cap al retrobament", així ha definit la reunió el president de SCC, Fernando Sánchez Costa, que juntament amb Álex Ramos han representat l'entitat a la cambra catalana. Fonts de l'entorn de Borràs, però, treuen ferro a la reunió: recorden que era una audiència pública a petició de l'entitat i no en fan cap valoració al respecte.

Sigui com sigui, la trobada estava prevista a les 16.30 –els membres de SCC han arribat una mica tard– i ha durat 40 minuts. De fet, s'ha allargat una mica més del compte i l'associació independentista Justícia i Llibertat, que també tenia una audiència amb Borràs, s'ha hagut d'esperar 10 minuts –el diputat d'ERC Juli Fernández els ha fet una visita guiada pel Parlament per amenitzar l'espera–.

L'escena d'una entitat unionista reunida amb Borràs i una d'independentista esperant per ser la següent ha sigut per a Sánchez Costa una prova del canvi d'etapa: "És un pas positiu que obri la cambra a totes les sensibilitats". El president de SCC ha destacat "el bon to" de la reunió i la "cordialitat", tot i que també ha deixat anar que la trobada l'ha deixat amb el "regust" que Borràs entén Catalunya com una regió "univocal i monolingüe". Per això, SCC li ha presentat un decàleg que inclou mesures com la "neutralitat ideològica" de l'administració, la "igualtat de drets lingüístics" o la "refundació de TV3 com a televisió plural".

En finalitzar l'audiència, Sánchez Costa també ha fet una crida al diàleg entre l'Estat i la Generalitat: ha dit que les dues parts han de "cedir" per entendre's i que "Espanya i Catalunya han de reconèixer el seu pluralisme intern".

stats