Com afectarà els usuaris el veto de Google a Huawei?

L'empresa californiana assegura que els seus serveis continuaran funcionant

Com afectarà els usuaris el veto de Google a Huawei?
Ara
20/05/2019
2 min
1
Regala aquest article

BarcelonaEl gegant nord-americà d'internet Google ha anunciat aquest diumenge a la nit que trenca amb la multinacional tecnològica xinesa Huawei, el segon fabricant de mòbils del món. Google ha vetat la companyia xinesa després que el govern dels Estats Units la inclogués en una llista negra comercial que impedeix a les empreses nord-americanes treballar-hi, però les implicacions d'aquest trencament encara no són gens clares. Fem un repàs dels possibles efectes als seus usuaris.

1. La descàrrega d'aplicacions, en suspens

"Per als usuaris dels nostres serveis, Google Play i les proteccions de seguretat de Google Play Protect continuaran funcionant en els dispositius Huawei que ja existeixen", ha declarat un portaveu de Google, sense aportar més detalls sobre si hi haurà o no limitacions en aquest ús per als consumidors. En declaracions a l'agència Reuters, el mateix portaveu sí que ha explicat que "Huawei només podrà utilitzar la versió pública d'Android i no podrà accedir a aplicacions ni serveis de propietat de Google". Android ha calmat les aigües amb un tuit en què assegurava que Google Play continuaria funcionant.

En la mateixa línia, Huawei ha comunicat que continuarà "proporcionant actualitzacions de seguretat i serveis postvenda a tots els 'smartphones', tauletes i dispositius Huawei i Honor, tant als que ja s'hagin venut com als que continuen en estoc a tot el món".

2. Les actualitzacions, en perill

Si només pot utilitzar la versió pública d'Android, la multinacional xinesa perdrà l'accés immediatament a les actualitzacions del sistema operatiu desenvolupat per Google i, per tant, els dispositius podrien quedar obsolets. A més, les futures versions dels 'smartphones' de Huawei que usin aquest sistema també perdran accés a Google Play Store, Gmail, YouTube i altres aplicacions.

No obstant això, al mes de març un alt directiu de la companyia va admetre al diari alemany 'Die Welt' que la companyia feia anys que desenvolupava un sistema operatiu de suport que entraria en funcionament en cas que els Estats Units bloquegessin l'accés a software nord-americà. "Es el nostre pla B", va dir, tot i afegir que Huawei preferia utilitzar "els ecosistemes de Google i Microsoft".

3. Falta de components

L'impacte total de la inclusió de Huawei a la llista negra encara és desconegut, perquè, a més de Google, també afecta diversos proveïdors nord-americans, com ara Qualcomm i Intel, que ja han informat els seus empleats que de moment deixaran de facilitar components a Huawei.

Divendres passat el departament de Comerç dels Estats Units va admetre que estudiava una rebaixa de les restriccions a Huawei per "evitar la interrupció dels equipaments i operacions de xarxa ja existents", perquè des d'un punt de vista legal no quedava clar si l'accés del fabricant asiàtic a programari per a mòbils es veuria finalment afectat. Segons Reuters, experts del sector qüestionen que Huawei pugui continuar operant sense suport dels Estats Units.

stats