Crespo defensa que el sou que cobrava per la tasca de metge era compatible amb l'alcaldia

El diputat de CIU i exalcalde de Lloret ha recordat aquest dilluns que ha estat absolt de totes les denúncies

Europa Press / Efe
15/07/2013
3 min

BarcelonaL'exalcalde de Lloret de Mar i diputat de CIU al Parlament, Xavier Crespo, ha admès aquest dilluns que, quan era alcalde de Lloret de Mar, va cobrar un sou de l'empresa Centres Mèdics Selva-Maresme (que formava part de l'empresa pública Corporació Salut del Maresme i la Selva, CSMS) però ha al·legat que pensava que es tractava d'un ens privat i que creia que no calia obtenir el règim de compatibilitat.

Crespo ha recordat que la Sindicatura de Comptes, el Tribunal de Comptes, el Servei Català de la Salut (CatSalut) i l'Ajuntament de Lloret l'han absolt de totes les denúncies presentades per suposades irregularitats sanitàries en el seu exercici com a metge. I ha lamentat que, tot i que s'hagin desestimat totes les causes, les informacions aparegudes sobre la seva tasca al capdavant de l'empresa de centres mèdics han causat un dany al seu honor i al de la seva família.

Segons Crespo, la sanitat pública mai va finançar aquesta empresa privada (Centres Mèdics Selva-Maresme), sinó que va ser al "revés". I ha assegurat que, gràcies a la seva tasca en l'atenció mèdica privada, la sanitat pública va rebre recursos addicionals.

El diputat ha volgut destacar la legalitat de totes les seves actuacions en l'àmbit sanitari i la seva honradesa: "No he de tornar diners, perquè no tinc diners que no em corresponguin", ha resumit.

Incompatibilitat de sous

En resposta a les preguntes dels diputats de l'oposició, Crespo

Crespo ha assegurat que quan va arribar a l'alcaldia va informar al secretari municipal que estava cobrant un sou com a professional liberal i que es va donar d'alta de l'impost d'activitats econòmiques (IAE). L'exalcalde ha insistit que quan va vendre la seva consulta de Lloret al consorci –del qual va ser gerent– ho va fer amb un contracte "clar i transparent" en què cedia tant el local com la borsa de clients, i ha aclarit que en cap cas hi va haver "sobresous" ni va rebre "ni un euro, ni un crèdit, ni una subvenció" de la sanitat pública.

L'informe de la Sindicatura de Comptes

Els grups han centrat les interpel·lacions en el projecte d'informe del síndic Agustí Colom, que advertia presumptes irregularitats i que va ser rebutjat per la Sindicatura. L'informe mai va ser publicat perquè contenia deficiències tècniques. "Llegir un informe provisional no té cap interès per a mi, ni tampoc hauria de tenir-ne per a vostès", s'ha defensat Crespo.

El síndic major de la Sindicatura de Comptes, Jaume Amat, ha explicat també que el projecte d'informe es va arxivar per "motius tècnics", i ha descartat l'existència de pressions per no prosseguir amb la investigació.

Model sanitari

L'informe provisional de la Sindicatura de Comptes va detectar suposats cobraments irregulars de Crespo a través de l'empresa Centres Mèdics Selva-Maresme, al qual l'actual diputat de CiU va vendre –i després va recomprar– la seva consulta mèdica i la de la seva dona, per crear un consorci especialitzat en les consultes mèdiques a turistes.

Crespo ha defensat la bondat d'aquest model, perquè va permetre que les consultes privades derivessin pacients, sobretot turistes, a la sanitat pública. Segons la seva versió, la seva actuació sempre va ser "en benefici de la sanitat pública".

Altres casos pendents

Xavier Crespo està imputat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pel 'cas Clotilde', que no té res a veure amb la sanitat, sinó amb els presumptes delictes de suborn i prevaricació en la seva gestió com a alcalde de Lloret (2003-2011). Crespo hauria rebut regals del magnat rus Andrei Petrov. L'Audiència Nacional considera que els regals es van fer per a "aconseguir un tracte de favor en la realització d'obres de construcció i projectes immobiliaris".

stats