Vuitena nit consecutiva de protestes a Barcelona per l'empresonament de Pablo Hasél

Un periodista resulta ferit pel llançament d'ampolles dirigit a la línia policial

2 min
Un manifestant llança una ampolla a la protesta d'aquesta nit a Barcelona

BarcelonaVuitena nit consecutiva de protestes a Barcelona contra l'empresonament del raper Pablo Hasél, que ha concentrat centenars de persones a la plaça del Doctor Letamendi a les set del vespre. Els manifestants volien arribar a la plaça Francesc Macià, però els Mossos els ho han impedit. Ha sigut en un d'aquests intents, i després que els manifestants llancessin ampolles contra la policia, que els agents antiavalots han intervingut per primera i única vegada en tota la nit i han dispersat els manifestants amb la tècnica del carrusel, o sigui conduint a gran velocitat les furgonetes policials. Amb tot, els manifestants han aconseguit aixecar una barricada a la cruïlla dels carrers Villarroel i París, a l'Eixample. Durant els disturbis un periodista ha resultat ferit pel llançament d'una ampolla per part d'un grup d'encaputxats. L'incident ha tingut lloc, en concret, a l'altura del número 202 del carrer Villarroel. El Servei d'Emergències Mèdiques ha informat de només dues assistències molt lleus durant la protesta.

La que ha estat una de les protestes més tranquil·les i amb menys aldarulls des de l'empresonament de Hasél, ha començat de manera pacífica i amb un ambient festiu: els participants cantaven cançons de rap i feien sonar música amb els telèfons mòbils mentre corejaven lemes a favor de la llibertat de Pablo Hasél i en contra de la monarquia. En total, hi han participat unes 500 persones, més que ahir, quan la pluja va deslluir la protesta.

L'ambient, però, s'ha enrarit quan els manifestants han intentat enfilar cap a la plaça Francesc Macià i els Mossos els han impedit el pas per evitar que es trobessin amb una altra concentració de protesta que grups feixistes han convocat aquest mateix vespre a la plaça Artós de Barcelona. Ha estat aleshores quan han començat els aldarulls, les corredisses, el llançament d'ampolles i l'aixecament de barricades amb contenidors d'escombraries. D'altra banda, els agents han detingut un individu per robatori amb violència i intimidació al carrer Londres, en una zona propera a la manifestació. L'individu, però, no participava en la protesta.

El canal de Telegram La partida final (@ACABemlapartida), que ha organitzat o ha fet una crida a participar en la majoria de manifestacions pro Hasél, ha difós aquest dimarts un comunicat en què aclareix que les protestes no són només per l'empresonament del raper: "No només sortim per en Pablo Hasél, sortim perquè se'ns escolti d'una vegada i puguem construir un futur millor", diu el text literalment. I afegeix: "Tot això passa quan es buiden ulls, no es paguen ERTOs, no es garanteix el dret a l'habitatge, no es garanteix el mandat de l'1 d'octubre". Així mateix, el comunicat adverteix que les protestes continuaran i s'estendran a altres ciutats aquest cap de setmana, com ara Girona, Lleida i Tarragona.

D'altra banda, també hi ha hagut disturbis a la capital del Garraf, Vilanova i la Geltrú, on un grup de violents han trencat vidres de la plaça de les Cols, han cremat contenidors, han fet pintades en entitats bancàries i establiments comercials a la Rambla Principal i han llançat pintura i pedres a la línia policial situada a la caserna de la Guàrdia Civil.

stats