Violència masclista

Aconsegueixen cosir la mà de la dona de Santa Coloma agredida per la parella

El seguiment del protocol en cas de mutilacions ha estat clau per aconseguir la reconstrucció

ARA
1 min
L'edifici del número 81 del passeig de la Salzareda de Santa Coloma de Gramenet, on un home va amputar la mà a la seva parella.

BarcelonaLa ràpida actuació dels treballadors d'un bar ha salvat la mà de la dona amputada aquest dilluns per la seva parella a Santa Coloma de Gramenet. Segons explica la periodista Anna Punsí, els restauradors van socórrer la dona, li van fer un torniquet i van posar-li la mà seccionada en gel. D'aquesta manera, es va seguir el protocol establert per aquest tipus de situacions. Això va permetre que l'Hospital Parc Taulí pogués recosir l'extremitat de la víctima. "Està estable", precisen fons del centre a l'ARA.

Durant el dia d'ahir, el presumpte autor de l'atac es va lliurar a una comissaria de la policia de Nou Barris, després que els Mossos es passessin tota la nit buscant-lo. L'home li hauria tallat la mà amb una arma blanca durant el transcurs d'una discussió. La dona va arribar al bar demanant socors instants després de l'atac.

Durant les darreres hores, l'agressió ha generat tot un seguit de reaccions institucionals. En un comunicat, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet va condemnar "enèrgicament" l'agressió. "La violència masclista no té cabuda a la nostra societat i tampoc a la nostra ciutat", va dir l'alcaldessa, Mireia González. També hi ha reaccionat la consellera d'Interior i exalcaldessa de la ciutat, Núria Parlon: "Condemno l'agressió soferta per una dona aquesta tarda a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet per part de la seva parella".

stats