Violència sexual

La Fiscalia duplica la petició de presó per a un violador en sèrie: "Les víctimes encara tenen por que els torni a passar"

El ministeri públic demana una pena de 36 anys per a un repartidor a domicili que agredia dones a dins del seu portal

3 min
El repartidor acusat de violar quatre dones aquest dimarts assegut al banc dels acusats a l'Audiència de Barcelona

BarcelonaNo van ser només uns tocaments per damunt de la roba. Els atacs a quatre dones comesos per un home vestit de repartidor que es colava darrere les víctimes quan accedien al seu portal a Barcelona són agressions sexuals, en opinió de la Fiscalia. "Estem davant d'un violador en sèrie. Les proves demostren que el processat és autor de les quatre agressions sexuals i que les va cometre de manera premeditada, sabent en tot moment el que feia i conscient del dany que causava a les víctimes", ha dit la fiscal Alexandra Garcia només començar el seu informe final davant del tribunal de l'Audiència de Barcelona que jutja l'home. La representant del ministeri públic ha doblat la petició de condemna per a l'acusat, i ha passat dels 19 anys de presó que demanava inicialment als 36.

La Fiscalia ha tingut en compte que els atacs, comesos durant el 2020, van ser o bé amb violència o bé amb intimidació, els dos requisits que marcava el Codi Penal vigent en el moment dels fets per parlar d'agressió sexual i que ara la nova llei del només sí és sí (que elimina la distinció entre abús i agressió) ha convertit en agreujants a l'hora de calibrar les penes. Per això el ministeri públic considera que s'apliqui la normativa que s'apliqui l'acusat ha de complir condemna per agressió.

Segons el ministeri públic, l'acusat va seguir el mateix patró en tots els atacs. "Va dissenyar un pla pervers i el portava a terme un cop i un altre, sense deixar res a la improvisació", ha assegurat: l'home s'aprofitava de la confiança que generava en les víctimes el fet que anés vestit de repartidor per entrar darrere seu a l'escala sense aixecar sospites. També sabia que en època de restriccions per la pandèmia, a aquella hora de la nit els carrers estaven més buits i que en un portal o a l'ascensor, les víctimes tenien poca possibilitat d'escapatòria. A la primera de les víctimes la va abordar de manera "molt brusca". En els altres casos, es va valdre de la intimidació. Segons la Fiscalia, totes les víctimes es van quedar "bloquejades" o "paralitzades" en el moment dels atacs. De fet, una d'elles tenia "tanta por" que el seu atacant l'"acabés matant" que "es va sotmetre a tot el que ell li va exigir".

Aquesta última és l'agressió que la Fiscalia considera més greu, ja que l'acusat no només l'hauria comès una hora després d'assaltar una altra víctima, sinó que a més va gravar l'atac amb el seu telèfon mòbil. La fiscal del cas destaca la situació de vulnerabilitat de les víctimes, especialment de la segona, que ja havia patit una violació quan tenia catorze anys i que a conseqüència del trauma va perdre durant un temps la mobilitat, i de l'última, que encara arrossega "la vergonya i la por" pel que li va passar, una situació que ha dificultat fins i tot que la localitzessin per acudir al judici.

Problemes d'identificació

La defensa ha posat en dubte que l'home sigui l'autor de les agressions i que hi hagi prou proves per atribuir-li tots els atacs. L'advocat David Sans ha recordat que no es va poder posicionar el telèfon mòbil de l'acusat en el primer dels atacs i que les víctimes no van identificar clarament el processat durant la investigació del cas, i ha posat en dubte fins i tot el fet que es trobés al seu telèfon mòbil el vídeo de l'última agressió, assegurant que l'hi podria "haver enviat" una tercera persona. El penalista demana l'absolució de l'home o que alternativament li imposin una condemna de 5 anys de presó i una multa de 8.100 euros per tres abusos sexuals i una temptativa. De fet, en aquest últim cas l'advocat al·lega que tot i que l'agressor va intentar abaixar els pantalons a la víctima, ella va ser "capaç" de tornar a apujar-se'ls i "sortir corrent" darrere de l'home quan fugia. També al·lega que el processat ha consignat 4.500 euros als jutjats per indemnitzar les víctimes, una xifra a la qual la fiscal resta valor. "No podem reparar una violació amb el valor d'un telèfon mòbil", ha assegurat Garcia, que ha recordat que es tractaria d'indemnitzar les víctimes únicament amb 1.000 euros per cap tot i l'atac patit.

Per contra, la Fiscalia demana una indemnització d'entre 10.000 i 50.000 euros per a cadascuna de les víctimes. El ministeri públic també al·lega que l'acusat és autor de tots els atacs, no només perquè seguia el mateix patró, sinó perquè assegura que alguns elements el delaten: portava una gorra vermella d'un equip sud-americà pròxim a la localitat on va néixer l'home, tenia uns tatuatges a la mà que coincideixen amb els de l'acusat i la bicicleta que feia servir havia estat modificada de la mateixa manera que la de l'atacant.

stats