Violència masclista

Detingut un home per grapejar i petonejar menors al barri de les Corts de Barcelona

Els Mossos l'arresten per segona vegada després que sortís del jutjat en llibertat amb càrrecs

2 min
La comissaria dels Mossos d’Esquadra al barri barceloní de les Corts en una imatge d’arxiu.

BarcelonaEls últims dies hi ha hagut preocupació entre les famílies del barri de les Corts. La presència d'un home desconegut per a la majoria ha trastocat el seu dia a dia. Expliquen que anava pel carrer i, de cop, s'aprovava a un menor i el tocava. A vegades el petonejava. D'altres cops se'l volia endur. Tot ha passat en un període de temps curt: va començar dissabte i aquest dimarts hi va tornar. Després de dues detencions i un dispositiu de seguretat especial per a aquest cas, els Mossos d'Esquadra esperen que l'alarma desaparegui.

El primer avís que va rebre la policia, segons fonts consultades per l'ARA, va ser dissabte: un home s'havia acostat a un nen de nou anys que havia baixat a sota casa per comprar el pa. L'home el va intentar tocar i deia que se'l volia emportar. La treballadora del forn ho va aconseguir evitar i el va entrar a dins de la botiga. El pare del nen, alertat pel que havia passat, va baixar i va seguir a l'home, que al cap d'uns minuts va fer el mateix amb un nen diferent: anava amb la seva mare, i el va començar a grapejar i petonejar. Finalment, després de la trucada del pare, els Mossos el van aconseguir detenir.

Va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs. Per diverses aplicacions de missatgeria va tornar a circular la preocupació d'alguns pares i mares, que el van tornar a veure pel carrer. Els Mossos, conscients que podia tornar a actuar, van situar un dispositiu als entorns escolars a l'hora d'entrada i de sortida de classe. Tal com preveia la policia, hi va tornar. Ho va fer aquest dimarts al matí, cap a les 11 hores. Aquest cop va abraçar un menor de tres anys en ple carrer i sense conèixer-lo de res. La mare, que era al seu costat, va agafar la criatura i es va posar a córrer, segons fonts policials.

Els Mossos el van detenir per segon cop unes hores després, a les 15 hores, després que reincidís dues vegades més. Un agent de paisà de la comissaria de les Corts el va localitzar i el va començar a seguir. De cop, l'home es va acostar a una noia menor i li va fer tocaments. Tot seguit, va anar cap a un nen i li va fer un petó. Segons les mateixes fonts, l'agent de paisà el va detenir immediatament. S'espera que en les pròximes hores torni a passar a disposició judicial.

stats