Violència sexual

Detingut a Barcelona el pirata informàtic més famós de Romania per una doble agressió sexual

Alin Rotaru també és conegut per dur al seu país el negoci dels derivats del cànnabis

Un cotxe de patrulla de la Policia Nacional 
a Barcelona.
25/01/2024
2 min

BarcelonaPrimer, tothom el coneixia com el "rei de l'etnobotànica" per crear una cadena de botigues, pionera a Romania, que venia productes derivats del cànnabis. Ell mateix les anomenava "botigues dels somnis". Després, se'l va conèixer com el "rei dels pirates" per haver creat una plataforma que retransmetia partits de futbol i programes de pagament sense cap mena de llicència. Va provocar pèrdues d'1,5 milions d'euros a les principals cadenes romaneses. Al final, tothom el va conèixer com "el rei dels buits legals". Fins que va desaparèixer. Es diu Alin Rotaru i feia deu anys que ningú no sabia on era. La policia el buscava per haver agredit sexualment dues noies menors d'edat a Bucarest l'any 2013 i, finalment, l'han trobat a Barcelona.

Alin Rotaru en una imatge del seu Linked-In

Havia aconseguit viure amagat més d'una dècada amb una identitat falsa. Fins i tot havia regularitzat la seva situació a Espanya, fins que l'ha detingut la Policia Nacional. L'han arrestat per haver retingut durant set hores dues noies de menys de 18 anys, a qui va obligar a mantenir relacions sexuals entre elles mentre les apuntava amb una pistola en un apartament de Bucarest el juliol del 2013. A més, ja estava condemnat a cinc anys de presó per repartir marihuana en les seves "botigues dels somnis" i tenia diversos antecedents, incloent-hi el de piratejar les principals televisions del país.

No va ser mai un Robin Hood, no emetia gratuïtament els continguts que piratejava, sinó que cobrava un preu una mica més baix que les cadenes. I se'n va sortir durant gairebé dos anys. La seva plataforma es deia Spice TV i el nom de l'empresa feia honor al negoci turbulent de botigues que venien derivats del cànnabis que havia regentat uns anys abans. Es deien Spice Shop. En tan sols uns mesos n'hi havia 400 a tot el país, si bé no totes eren seves. "Això va ser un problema, no era una marca registrada", admetia al cap d'un temps el mateix Rotaru en una entrevista. Llavors se'n reia de la policia per la publicació d'un llistat dels noms dels productes prohibits. "Idiotes, com vau poder fer aquella llista? Com vau poder ser tan estúpids?", es preguntava, i afirmava que al cap d'un dia ell ja havia canviat el nom de tots els productes.

Rotaru es declara en contra de la legalització de la droga i defensa que el producte que ell venia era segur: "M'ho fumava jo mateix, sabia que era segur", deia a l'entrevista. Finalment, la policia del país va tancar totes les seves botigues i llavors ell va engegar el negoci de la pirateria. Quan li van tancar el portal Spice TV, va desaparèixer. Ara Rotaru passarà a disposició de l'Audiència Nacional, que en gestionarà l'extradició a Romania.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

Gratuïts i confidencials

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120 / 016

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Gratuïts i confidencials

Generalitat de Catalunya

Emergències

900 900 120 / 016

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Gratuïts i confidencials

Generalitat de Catalunya

Emergències

900 900 120 / 016

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats