Un crim masclista, la principal hipòtesi de l'assassinat de la Fàtima a Torroella de Montgrí
Els Mossos van trobar la dona amb diverses apunyalades a dins d'un cotxe
BarcelonaLa Fàtima, una dona de 45 anys d'origen marroquí, va arribar fa una dècada a Torroella de Montgrí, al Baix Empordà. Hi ha viscut des del 2014, quan es va empadronar en aquesta localitat d'11.000 habitants, i hi ha treballat en el món de la restauració des de llavors. Primer ho va fer a Torroella i ara treballava en un bar a Verges. Aquest diumenge la van trobar morta a dins d'un vehicle en un camí de terra a la zona de la Gola del Ter. Estava asseguda al seient del conductor i tenia ferides de diverses ganivetades. Els Mossos d'Esquadra ho van començar a investigar com un homicidi i amb el pas de les hores, segons fonts properes al cas, una hipòtesi està agafant força: el de la Fàtima podria ser un crim masclista.
A hores d'ara, aquesta és la principal línia d'investigació amb la qual treballen els Mossos. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, no consta cap denúncia prèvia entre la dona i la seva actual parella, a qui la policia encara busca. Segons fonts municipals, tampoc hi ha constància que els serveis socials atenguessin la Fàtima com a víctima de violència masclista.
L'entorn de la víctima va denunciar la seva desaparició dissabte després de no poder contactar amb ella. Finalment, van poder ubicar el seu telèfon i van enviar aquesta informació als Mossos, que la van trobar a dins del cotxe a tocar de la desembocadura del Ter. Ara els Mossos recullen declaracions del seu entorn i de les últimes persones que la van veure amb vida. També revisaran les seves últimes trucades i intentaran reconstruir el recorregut del vehicle. Segons fonts properes al cas, el vehicle li havia deixat un mecànic perquè el seu s'estava reparant. En paral·lel, els investigadors estan a l'espera dels resultats definitius de l'autòpsia, que determinaran la causa exacta de la mort.
Un fill major d'edat
La Fàtima, segons fonts amb accés a informació del cas, tenia un fill major d'edat, que vivia amb ella a Torroella, i un germà que no vivia a la mateixa localitat. L'Ajuntament ja s'ha posat en contacte amb el germà per oferir-li "ajuda" i donar-li "suport", tal com ha apuntat aquest dilluns l'alcalde de Torroella, Jordi Colomí. L'alcalde ja ha avançat que el consistori es personarà com a acusació popular en l'assassinat de la Fàtima. "En una societat com la nostra, basada en la convivència, la cultura i l'entesa, és una situació que com a municipi aspiràvem a no viure mai", ha lamentat Colomí, que ha reiterat la condemna dels fets.
Per mostrar el rebuig al crim, l'Ajuntament de Torroella ha convocat un minut de silenci aquest dilluns a les 19 hores. El consistori també ha decretat dos dies de dol oficial, durant els quals les banderes onejaran a mig pal. L'any passat 14 dones, dues més que el 2022, van morir a mans de les seves parelles o exparelles i vuit menors de 18 anys van quedar orfes de mare. Si s'acaba confirmant que és un crim masclista, l'assassinat de la Fàtima seria el primer del 2024.