Violència sexual

Brian Raimundo nega ser el violador d'Igualada: "Em vaig quedar adormit en un banc"

Un pèrit dels Mossos assegura que l'acusat volia causar "el màxim patiment possible" a la víctima

4 min
L’acusat de violar una menor a Igualada el 2021 i intentar matar-la just abans de començar el judici a l’Audiència de Barcelona.

BarcelonaBrian Raimundo Céspedes, acusat d'haver violat i haver intentat assassinar una menor l'any 2021, ha negat aquest dijous ser el violador d'Igualada, tal com ha fet sempre durant la instrucció judicial. En una declaració breu, amb molts monosíl·labs i només responent a les preguntes del seu advocat, Brian Raimundo ha afirmat que aquella nit estava amb uns amics "bevent i fumant marihuana i xocolata". Després d'una discussió, va marxar i pel camí es va beure dues ampolles d'alcohol que tenia a la motxilla i va continuar drogant-se. "Estava bastant malament, no podia ni caminar. Em vaig posar a dormir en un banc", ha declarat. Després, ha assegurat que va tornar a casa i en cap moment es va creuar amb la menor, que llavors tenia 16 anys.

Aquesta versió xoca directament amb la munió de proves recollides pels Mossos d'Esquadra que l'incriminen. Primer, van trobar una jaqueta a casa seva com la que portava la nit dels fets, la Castanyada del 2021, amb ADN de la víctima. Brian Raimundo afirma que va perdre la seva, va trobar aquesta altra pel carrer i se la va quedar. La policia va analitzar 155 càmeres i va reconèixer una persona amb la mateixa complexió que ell i que aquella nit vestia igual (incloses sabates i motxilla) seguint la menor i començant a córrer rere seu. Brian Raimundo assegura que ell no és el que surt a les càmeres. Amb el seu mòbil va buscar "noia violada Igualada" a internet tres dies després de l'agressió. Ara assegura que ho va buscar al costat de la seva parella perquè va ser una "notícia molt grossa". I les captures de Google Maps que ell va fer sense voler i que el situen al costat de la víctima? Ha assegurat que estava tan perjudicat que no sabia on era i només volia tornar a casa.

Brian Raimundo s'ha presentat com a alcohòlic i drogoaddicte (ha dit que fumava entre 15 i 20 grams d'herba al dia) i ha demanat complir la futurible condemna en una presó espanyola perquè des de petit que és aquí i també hi té la família. Amb tot, l'acusat ha intentat sortir al pas de les proves que l'assenyalen l'endemà que els Mossos que l'han investigat afirmessin davant el jutge de l'Audiència de Barcelona que el violador només podia ser ell.

Violència extrema

Aquest dijous ha estat el quart (i penúltim) dia del judici de la brutal violació d'una menor a Igualada i el testimoni d'un agent policial ha corroborat la magnitud d'aquesta brutalitat. "Mai havia vist una agressió sexual així", ha admès l'agent. Ha descrit amb exactitud tot el que el presumpte autor, Brian Raimundo, va fer a la víctima, aplicant-hi una "violència" i una "agressivitat" inaudita per a l'especialista de la policia. A Brian Raimundo no només se l'acusa d'haver violat la menor de 16 anys, sinó també d'haver-la intentat assassinar, deixant-la malferida en un carreró fosc d'un polígon d'Igualada. Les demandes de pena arriben als 45 anys de presó.

El pèrit dels Mossos ha conclòs que les intencions del violador anaven molt més enllà de la satisfacció sexual: "Era causar el màxim dolor possible a la víctima". Una menor que va estar tres dies en coma i ha hagut de passar sis cops pel quiròfan, sense comptar amb les seqüeles psicològiques, com el pànic a sortir al carrer o les nits d'insomni. Un metge forense ha confirmat aquest dijous que les lesions internes podrien haver acabat perfectament amb la seva vida. El mateix metge també ha descrit l'abast i magnitud de les ferides i Brian Raimundo l'ha escoltat immòbil, sense immutar-se, assegut al banc dels acusats.

Ella, que tornava sola d'una discoteca, i ell no es coneixien de res i els Mossos, després d'analitzar 155 càmeres de seguretat, van concloure que la va seguir fins a aquest carreró i la va atacar. "Era una zona fosca, totalment aïllada", ha confirmat l'agent dels Mossos, i ha reiterat que, si no fos per un camioner que aquella matinada va anar a treballar, segurament haurien passat molt de temps abans no haguessin trobat la menor malferida.

El violador la va abandonar i no va tenir "cap conducta de reparació del dany" ni cap mena d'empatia. Només volia "ampliar el patiment de la víctima", que estava en una posició d'extrema vulnerabilitat, segons el mosso. Primer, pel fet de ser menor, i també pel lloc (fosc i solitari) i la seva situació, també de solitud. De fet, el pèrit policial ha afirmat que els agressors que ataquen víctimes desconegudes, com en aquest cas, trien persones "soles, joves, vulnerables i a la via pública". Precisament per això, per ser un home "agressiu i impulsiu", el mosso ha assegurat que tenia i té un alt risc de reincidència. Fins al 70%, segons estudis que ha esmentat.

L'agent ha recordat que l'acusat, Brian Raimundo, ja havia agredit sexualment la seva germana i dues exparelles abans de suposadament atacar brutalment la menor a Igualada. De fet, el pèrit dels Mossos ha destacat aquesta "evolució" delictiva de l'acusat: hauria començat amb persones conegudes i hauria evolucionat a desconegudes, tot i que les agressions tenien alguns elements comuns. També ha deixat molt clar que el fet que l'home hagués patit abusos de petit per part del seu pare o que aquella nit hagués consumit drogues són factors que poden "incrementar" aquests impulsos. Ara bé, ha sentenciat que no eren "factors determinants".

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120 / 016

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats