Violència masclista

Assassinat masclista a l’Hospitalet: a presó el presumpte agressor

El jutge ha suspès al detingut la patria potestat del fill que tenien amb comú amb la víctima

ARA
2 min
Una patrulla dels Mossos.

BarcelonaUna dona ha mort víctima d’un assassinat masclista a l’Hospitalet de Llobregat. La dona es va precipitar des del balcó de casa seva el passat 20 de juny i va acabar morint aquest dimecres a l'hospital per les lesions que va patir en la caiguda. La policia va detenir la parella com el presumpte assassí. El jutge l’ha enviat provisionalment a la presó.

Segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), no consten denúncies prèvies per violència masclista entre la parella que tenia un fill menor d’edat en comú. El jutjat de violència contra la dona que porta el cas també ha retirat al presumpte assassí la pàtria potestat sobre de la criatura i ha atorgat la guàrdia i custòdia del menor a un altre familiar que se’n farà càrrec. A més ha prohibit al detingut comunicar-se per qualsevol via amb el menor.

La investigació dels Mossos, tot i que al principi no estava clar que fos una mort criminal, ha acabat assenyalant a l'home. Els investigadors van parlar amb testimonis, també amb l'entorn de la dona i amb l'únic que no ho van poder fer va ser amb la parella. Estava desaparegut. Això va fer sospitar els agents, que van emetre una ordre de detenció per localitzar-lo. Finalment, però, l'home es va presentar voluntàriament a dependències judicials on va declarar per aquests fets i el jutjat en va decretar l’ingrés a presó.

Sisè crim masclista enguany

Des de principi d'any, sis dones han mort víctimes d'un assassinat masclista a Catalunya. L'últim crim abans del de l'Hospitalet es va produir el passat 11 de juny a Cornellà de Llobregat. La víctima va ser apunyalada pel presumpte agressor davant del fill de dos anys de la dona i uns altres familiars, una de les quals també menor d'edat. Només en un dels sis casos hi havia denúncies prèvies per maltractaments.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats