La llet sense pasteuritzar es podrà tornar a comprar després de 26 anys
La Generalitat prepara un decret per reintroduir aquest producte al mercat després que es prohibís per raons sanitàries fa més de dues dècades
![El sector lleter busca la fórmula per sobreviure](https://static1.ara.cat/clip/30e99021-a1c3-4aab-9769-f403a9762c89_16-9-aspect-ratio_default_0.jpg)
BarcelonaEl sector ramader podrà tornar a vendre llet sense pasteuritzar a Catalunya 26 anys després que es prohibís per raons sanitàries. La Generalitat prepara un decret que serà pioner a Espanya i que pot entrar en vigor a l'estiu, segons ha explicat a TV3 la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, en declaracions recollides per Europa Press.
La venda directa de llet crua entre el ramader i el consumidor es podrà fer sense riscos, segons la consellera, gràcies a l'evolució tecnològica i professional del sector. "Es pot fer aquesta venda complint tots els requisits sanitaris, donant totes les garanties al consumidor i tornant-lo a educar sobre com consumir aquest tipus de llet, que ha de passar un procés d'ebullició", ha afegit.
Aquest tipus de llet s'ha de vendre freda i, un cop a casa, s'ha de bullir i consumir en un màxim de tres dies, segons el futur decret del Govern. El sector, i especialment les explotacions petites, feia anys que reivindicaven que es reintroduís aquesta possibilitat.
La llet crua té un gust intens perquè, a diferència de la pasteuritzada, no s'ha escalfat fins a superar els 40 graus un cop munyida.