Societat19/04/2018

L'ús del català a la justícia "cau en picat": només un 8,2% de sentències són en aquesta llengua

La Generalitat demana que el català sigui un requisit per exercir de jutge

Ara
i Ara

BarcelonaL'any 2017 es van dictar a Catalunya 224.220 sentències. Només 18.346 estaven escrites en català. Si fa dos anys l'ús del català ja va caure a mínims històrics, amb el pitjor registre dels últims deu anys, l'any passat la situació va empitjorar fins a tan sols un 8,2% de resolucions en aquesta llengua, segons les dades que ha fet públiques el departament de Justícia, que parla d'una caiguda "en picat" de la llengua catalana en l'àmbit judicial.

El percentatge de sentències redactades en català només s'ha incrementat a les Terres de l'Ebre –un dels territoris on històricament es redactaven menys resolucions judicials en llengua catalana– i a les comarques de Barcelona, tot i que a la capital catalana s'han reduït i arriben tan sols a un 8%. Lleida és la demarcació judicial que ha experimentat un descens més fort: d'un 12,5% de sentències en català el 2016 a un 9% l'any passat.

Cargando
No hay anuncios

Segons el departament de Justícia, "les dades posen de manifest les deficiències del marc normatiu per garantir la presència del català a l'administració de justícia que estigui en consonància amb el seu ús social i el seu estatus jurídic". Per això la Generalitat insisteix en la necessitat que el coneixement del català és converteixi "en un requisit" per als jutges que treballen a Catalunya.