Societat19/06/2018

La UPF és la millor universitat de l'Estat per sisè any consecutiu, segons l''U-Ranking 2018'

El llistat manté el sistema universitari català com el millor de l'estat espanyol

Ara

BarcelonaLa Universitat Pompeu Fabra (UPF) és la millor universitat espanyola per sisè any consecutiu, segons l''U-Ranking 2018', que analitza el conjunt d'universitats del sistema universitari espanyol. Aquest llistat, elaborat per la Fundació BBVA i l'Institut València d'Investigacions Econòmiques (Ivie), també evidencia que el sistema universitari més potent atenent als resultats és el de Catalunya i consolida el que diuen altres rànquings des de fa temps.

L'informe, en què es comparen 2.362 graus universitaris de 61 centres públics i privats d'arreu de l'Estat, catapulta a les primeres posicions quatre universitats públiques. Si la medalla d'or és per a la UPF, en segon lloc empaten la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Carlos III de Madrid, i en tercer lloc hi ha la Politècnica de València.

Cargando
No hay anuncios

Aquest rànquing ordena les universitats en funció del seu rendiment docent, d'investigació i d'innovació i desenvolupament tecnològic, però es corregeix la mida de les universitats per fer-les comparables entre si. Segons el llistat, la UPF és el campus més rellevant gràcies al seu alt rendiment d'investigació, la seva orientació internacional i el gran pes dels estudis de màster i doctorat.

Així, si la UPF destaca bàsicament en investigació –com la UAB i l'Autònoma de Madrid–, les Politècniques i la Carlos III són fortes en activitats d'innovació i desenvolupament tecnològic.

Cargando
No hay anuncios

El rànquing també demostra el lideratge de les universitats públiques. Les universitats privades més ben posicionades són la de Deusto (en 17è lloc) i la de Navarra (en 9è lloc).

El sistema millora un 26% entre 2010 i 2016

L'informe l'han dirigit els professors Francisco Pérez, director d'investigació de l'Ivie, i Joaquin Aldás, professor investigador del mateix organisme. Pérez ha assenyalat que no hi ha grans variacions respecte de l'edició del 2017, però sí que s'observa una millora del 4% cada any entre 2010 i 2016 dels centres universitaris espanyols. En total, la millora global en aquests sis anys és del 26%.

Cargando
No hay anuncios

L'estudi posa de manifest que la millora ha sigut més accentuada en la dimensió investigadora (4,5%) que en la docent (3,6%) i arriba a gairebé totes les universitats i sistemes universitaris regionals.