Un home cec recupera parcialment la vista 30 anys després gràcies a un ull biònic
Investigadors d'una universitat nord-americana implanten un sensor a l'ull de l'home que capta i transforma els estímuls elèctrics enviats a través d'un dispositiu portàtil en imatges
BarcelonaTornar-hi a veure, després de més de 30 anys cec, gràcies a un ull biònic. Aquest és el cas de Larry Hester, un nord-americà de 66 anys que ha passat gairebé la meitat de la seva vida sense poder-hi veure per culpa d'una malaltia que li va destruir les cèl·lules fotoreceptores de la retina. Ara, gràcies a un ull biònic desenvolupat per la Duke University de Carolina del Nord (Estats Units), Hester ha pogut tornar a viure la sensació de veure-hi parcialment.
Per aconseguir-ho, els investigadors d'aquesta universitat li van implantar un sensor a l'ull. El dispositiu, que utilitza la tecnologia sense fil, funciona de la següent manera: una càmera incrustada a unes ulleres envia imatges a un aparell portàtil que, alhora, les converteix en estímuls elèctrics que, a través del sensor, s'envien directament a l'àrea del cervell responsable de processar les imatges.
Així, si bé el dispositiu no restaura la visió completament, ofereix la possibilitat de veure-hi en blanc i negre, i recuperar així l'habilitat de percebre la llum i la forma dels objectes.