Societat12/12/2016

La UdG celebra 25 anys amb la internacionalització com a repte

El rector de la universitat marca com objectius la "digitalització" i afavorir la "semipresencialitat", entre d'altres

Núria Martínez
i Núria Martínez

BarcelonaObjectiu: internacionalització. La Universitat de Girona (UdG) ha celebrat aquest dilluns el 25è aniversari amb el repte de consolidar-se com una universitat internacional. Per aconseguir-ho, apostaran per la digitalització de la universitat -incloent la gestió administrativa- i afavorint la semipresencialitat.

"Ja hem començat a treballar en aquest camí, però ara necessitem un impuls molt ferm", ha expressat el rector de la UdG, Sergi Bonet, que ha afegit que cal treballar una oferta que permeti "compaginar els estudis amb la feina". En aquest sentit, també ha defensat que cal treballar per tenir més convenis amb universitats d'arreu del món. No obstant això, el rector de la UdG també veu necessari "més arrelament en el territori". Un altre dels objectius que es marca la UdG és la "gestió de la qualitat". "No hem de créixer amb més espais, sinó millorar en la qualitat dels edificis, la docència i la recerca", ha apuntat Bonet.

Cargando
No hay anuncios

Sens dubte, un dels reptes més immediats de la UdG és la resolució del Parc Científic i Tecnològic, que es troba en concurs de creditors des de principis del 2015.Ara, la propera data fixada al calendari per evitar-ne la liquidació és el 26 de gener. Serà aleshores quan s'esgoti la pròrroga –aquesta ja, la segona- que ha concedit el Jutjat Mercantil per desencallar l'acord que permeti salvar el complex.

Precisament, Bonet ha explicat a l'ACN que demà es reunirà a Madrid amb el secretari d'Estat d'Hisenda per tractar sobre la situació del Parc. "Hi estem treballant intensament. En aquest moment, podem començar a veure el forat del túnel, però encara no podem confirmar que hi hagi solució", ha admès el rector de la UdG.

Cargando
No hay anuncios

Reptes a banda, el rector celebra la trajectòria de la universitat i l'evolució tant en número d'estudiants, de graus, com de pressupost, entre d'altres. El cas és que la UdG ha passat de 7.000 estudiants el curs 1992-93, a 15.162 el 2016-17; de 23 estudis homologats a 45 graus i 12 dobles titulacions i de 6 tesis llegides, a 115. Pel que fa al personal docent i investigador (PDI) ha passat de 441 a, 1.242 i de personal d'administració i serveis (PAS), de 195 a 556.

Com totes les universitats catalanes, la UdG també exigeix més finançament. No obstant això el rector celebra l'evolució que la universitat ha registrat els 25 últims anys: ha passat dels 5,6 MEUR de pressupost de llavors als 89,32 MEUR actuals.