Madrid no posa els impediments de Catalunya a l'impacte urbanístic d'Eurovegas

La delegació madrilenya surt de la reunió amb Adelson assegurant que la limitació d'alçada dels edificis o la construcció d'una gran avinguda rectilínia, que la delegació catalana ha qüestionat, no seran problema per a la comunitat.

Uns terrenys a Viladecans -com aquests de la imatge- són una de les tres opcions que el Govern ha ofert a Sheldon Adelson per construir-hi el complex Eurovegas.
ARA / Agències
01/04/2012
2 min

Las Vegas"L'alçada dels edificis no serà un problema a Madrid, i una gran avinguda llarga amb edificis alts, ens encaixa". Amb aquestes paraules el conseller d'Economia de la Comunitat de Madrid, Percival Manglano, ha sortit de la reunió amb el magnat Sheldon Adelson, marcant distàncies amb la delegació catalana. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i Adelson no han arribat a cap acord concret després d'una trobada entre tots dos i diverses reunions amb membres dels dos equips per parlar sobre el complex d'oci que la companyia nord-americana vol ubicar al sud d'Europa. Les reunions han topat amb algunes discrepàncies que no s'han resolt i que Recoder, en declaracions a Catalunya Informació, ha reconegut que no sap si són insalvables.

Un dels principals esculls de la trobada entre Recoder i els representats de Las Vegas Sands és la limitació d'alçada dels edificis del complex que imposa el Govern a causa de la proximitat de l'aeroport. En una atenció als mitjans que han viatjat fins a Las Vegas, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha subratllat que, si el projecte ve finalment a Catalunya, caldran edificis més baixos dels inicialment previstos i d'arquitectura mediterrània. La Generalitat ha deixat molt clar que Eurovegas hauria d'acceptar el model constructiu mediterrani basat en edificis de poques plantes. "No hem acabat de trobar l'encaix territorial", ha dit Recoder a TV3. "Aquest és el tema, que no sabem si és insalvable, però és la pedra de la sabata de les negociacions".

Un altre dels punts en què ha faltat sintonia, segons ha explicat Antoni Bassas a TV3, és que el magnat Sheldon Adelson projecta una gran avinguda rectilínia per al complex d'oci, similar a l'enorme avinguda Strip de Las Vegas, on a banda i banda hi creixin hotels i edificis de més de 40 plantes. "Ells tenen un model constructiu basat en una avinguda rectilínia" ha dit Recoder, que reconeix que aquests plans també han topat amb l'oposició del Govern.

Tot i això, el conseller ha volgut lloar algunes de les característiques del projecte i ha assegurat que es tracta d'un complex turístic en el qual s'espera tenir espai per a congressos i ha dit que els casinos només suposarien entre el 2% i el 4% de tot el complex. "Estem mantenint un diàleg amb un dels principals gestors hotelers i de congressos del món", ha dit Recoder a TV3, "i això forma part del model de país que volem".

Aquest diumenge és el torn de la delegació madrilenya, que també es troba de visita a Las Vegas, per intentar convèncer Adelson i el seu equip d'ubicar Eurovegas a Madrid.

stats