Tres mesos després de l’incendi d’una nau a Badalona, els afectats denuncien que viuen en condicions precàries
Diverses entitats acusen l’ajuntament del municipi de no aportar solucions “duradores” per als sensellar; molts d'ells segueixen sense sostre ni assistència sanitària
BadalonaTres mesos després del tràgic incendi d’una nau a Badalona, on van morir quatre persones, els principals afectats denuncien, a través de diverses entitats del municipi, que viuen en condicions precàries i gairebé de “supervivència”. Exposen que l’Ajuntament de Badalona no els ha aportat solucions “duradores”, malgrat que hagi prorrogat tres mesos més l’estada de més de 100 dels afectats en albergs i pensions. També asseguren que són molts els qui encara segueixen vivint en naus abandonades i, a més, acusen l’executiu municipal de no empadronar la “majoria” d’ells, la qual cosa provoca que no tinguin accés a una assistència sanitària bàsica.
Associació Paper i Drets per a Tothom, Badalona Acull, la Plataforma Afectats per la Crisi, Sant Roc Som Badalona, el Sindicat de Llogateres i STOP Mare Mortum són les entitats que s’han adherit a un comunicat conjunt per explicar la situació “real” dels sensellar, la majoria immigrants, a Badalona. Afirmen que aquestes persones volen viure “dignament del seu treball” i que només reclamen “els drets de qualsevol altra persona”. “Els neguen drets pel fet de ser immigrants, malgrat que en la seva majoria faci més de 10 anys que viuen aquí”, afegeix el comunicat.
“Volen treure-se’ls de sobre”
Ricard Cordero, de l’Associació Paper i Drets per a Tothom, explica, en declaracions a l’ARA, que l’Ajuntament “està jugant amb el desgast” de les persones immigrants sense llar. “Volen que marxin de Badalona. De fet, ja els han proposat anar a viure en albergs de Tarragona i Terrassa per treure-se’ls de sobre”, indica. Cordero afegeix que l’executiu municipal està tramitant amb “comptagotes” els empadronaments dels afectats i subratlla que Guanyem Badalona va presentar una moció al consistori per empadronar tots els sensellar, però que els socialistes van abstenir-se i per majoria es va declinar la proposta. “Són ciutadans de Badalona. Haurien de tenir els mateixos drets que tothom de la ciutat, però no és així”, finalitza.