Societat28/07/2014

Territori i Sostenibilitat signa un acord amb Foment per afavorir la valorització dels residus industrials

Les empreses que presentin projectes per convertir les seves restes en recursos assimilables per a altres activitats no pagaran el cànon de deposició

Acn
i Acn

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el president de Foment del Treball Nacional, Joaquim Gay de Montellà, han signat aquest dilluns un protocol per impulsar la valorització dels residus industrials. L'acord pretén afavorir que les restes que genera la producció industrial es converteixen en recursos assimilables per a altres activitats.

Amb la presentació de projectes amb aquesta finalitat, les empreses podran obtenir l'exempció del pagament del cànon sobre la deposició controlada de residus. Vila recorda que la imposició del cànon no tenia "cap ànim recaptatori" i remarca que els residus que acaben a l'abocador "són un fracàs" per a un model "sostenible".

Cargando
No hay anuncios

L'objectiu de l'acord és minimitzar els residus que es destinen als dipòsits controlats, o abocadors, tant de titularitat pública com privada. Es busca maximitzar la quantitat de restes que són útils per a noves activitats empresarials o energètiques.

L'activitat industrial va generar l'any passat 3,6 milions de tones de residus. Des del departament s'insisteix que la via principal de gestió és la valorització, que representa el 78,4% del total, és a dir, 2.770 milers de tones, gràcies a l'important teixit de les empreses que hi ha al país.