Tècnics de Sevilla arriben a Barcelona per capturar el linx que viu a l'àrea metropolitana
Un dels membres de l'equip és el director del projecte de reintroducció d'aquest animal a la península Ibèrica
BarcelonaUn equip tècnic del projecte Iberlince ha arribat aquesta tarda a Barcelona procedent de Sevilla per capturar el linx ibèric Litio, que va ser detectat la setmana passada a l'àrea metropolitana, i traslladar-lo a llocs on pugui reproduir-se amb altres exemplars de la seva espècie. Després de ser fotografiat la setmana passada al voltant de Barcelona, el linx, una espècie en perill d'extinció, haurà de ser capturat perquè aquí no hi viuen altres exemplars amb els quals reproduir-se i perquè es tracta d'una àrea molt poblada on perilla la seva supervivència, segons fonts del departament de Territori i Sostenibilitat.
L'equip que s'ha traslladat des de Sevilla està format pel biòleg Miguel Ángel Simón, director del projecte de reintroducció del linx a la península Ibèrica, un veterinari i dos biòlegs més de la Junta d'Andalusia. Els membres del grup col·laboraran amb els Agents Rurals de la Generalitat en la col·locació de les gàbies parany al lloc on s'ha localitzat l'animal.
Litio és un mascle de linx nascut el 2014 en un centre de cria en captivitat de Huelva i va ser capturat el maig del 2016 en una finca –també de Huelva– després d'observar mancances en la seva adaptació. Per això se'l va traslladar al Centre de Recuperació d'Espècies Amenaçades (CREA) de Huelva. Un cop recuperat, es va tornar a alliberar a Portugal i pocs dies després el senyal de GPS que emetia el seu collaret es va perdre. El projecte Life Iberlince, en el qual participen Portugal i Espanya, pretén recuperar la distribució de l'espècie a partir de la seva reintroducció. Amb la feina de conservació que s'ha desenvolupat s'ha passat dels 94 exemplars del 2002 als 589 de l'últim cens del 2017.