Mossos

Trapero defensa davant dels Mossos el seu salt a un càrrec polític

El nou director general de la policia catalana admet que el cos té "molt marge de millora"

2 min
Trapero darrere de la consellera Parlon i el president Illa, recentment.

BarcelonaMissatge del nou director general dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, al cos policial. Tal com ha avançat la periodista Anna Punsí i ha confirmat l'ARA, Trapero s'ha dirigit als que fins aquesta setmana eren els seus companys a través d'una carta en què justifica la seva decisió d'assumir un càrrec polític. Tot i admetre que "no ha estat fàcil prendre la decisió" perquè implica deixar l'uniforme policial i l'exercici d'una professió que, diu, l'apassiona, Trapero explica que ha acceptat el càrrec de director general perquè està convençut que és el lloc on avui pot ser "més útil" a l'organització policial i al conjunt de la ciutadania.

Trapero diu a la carta que s'ha posat com a objectiu combatre la "incomprensió" que algunes vegades ha sentit el cos per part de les administracions. Per això treballarà "perquè des de l'àmbit polític s'acompanyi el cos, participant en la seva empara encara que sigui amb discrepàncies legítimes". Un missatge de defensa dels Mossos, que ha acompanyat també d'una crida a l'autoexigència. Trapero considera que el cos, com qualsevol organització, té "molt marge de millora", i sosté que per millorar és imprescindible "practicar la bona entesa, la predisposició i, sobretot, la col·laboració lleial de tots els agents polítics i socials".

A més, el director general de la policia reivindica que els Mossos recordin què és el que els fa estar orgullosos de formar part del cos. "Vivim moments que no són fàcils, ni per al cos, ni tampoc per a aquesta societat canviant i plena d'incerteses. I quan això passa, quan tot és eteri, quan passem de l'elogi, potser tan infundat, a la crítica ferotge, només hi ha un lloc on les persones ens podem sentir segures: en la nostra essència, en allò en què ens reconeixem, en allò que és intrínsec a nosaltres i que diu qui som", apunta Trapero.

Carta de Parlon i Esquius

La de Trapero no ha sigut l'única carta que han rebut els Mossos aquest divendres. A la bústia dels agents han arribat també escrits de la consellera Núria Parlon, del nou comissari en cap, Miquel Esquius, i també un text de comiat del fins ara director general de la policia, Pere Ferrer, en què reivindica la feina feta fins ara.

Com Trapero, també Parlon subratlla en la seva missiva que el cos té "un recorregut ampli de millora". La consellera insta la policia catalana a no resignar-se a una "delinqüència estructural i molt menys a observar el seu creixement o que s'instal·li una sensació d'impunitat entre la ciutadania".

Parlon també fa una crida a millorar la coordinació dels Mossos amb la resta de cossos de seguretat, sigui amb els de l'Estat, amb la policia local dels ajuntaments o, fins i tot, "amb el món de la seguretat privada". Esquius comparteix aquest propòsit, i en la seva carta insta el cos a col·laborar amb totes les institucions, també amb les forces de seguretat de l'Estat. "Amb tots volem seguir treballant i coordinant-nos amb mútua i lleial col·laboració. I tot això també, òbviament, amb la dependència de la Judicatura i Fiscalia", remarca.

stats