Successos

La tràgica mort d'Agostina Rubini: investiguen si va caure en un contenidor i va acabar en una incineradora de Palma

La noia va desaparèixer el 2 d'octubre i la principal hipòtesi és la d'un accident

Agostina Rubini
Catalina Miralles
18/10/2024
3 min

PalmaEs deia Agostina Rubini, tenia 24 anys i va desaparèixer el 2 d'octubre a Palma. Havia sortit amb uns amics per la zona del passeig Marítim i aquella nit anava més beguda de l'habitual. Es dirigia cap a una estació de bus per tornar a casa, però no se'n va saber res més. La parada d'autocars era al costat d'uns contenidors, i la principal hipòtesi policial és que, sense saber del tot per què, la jove va intentar entrar a dins d'un d'ells i va acabar inconscient a dins.

Amb el pas dels dies van aparèixer unes restes òssies a les incineradores de Son Reus i Santa Margalida, a tocar de Palma, i ara la policia investiga si aquests ossos són d'Agostina Rubini. De moment encara no hi ha resultats: l'Institut de Medicina Legal les està analitzant i si es confirma que les restes són humanes se'n sol·licitarà l'extracció d'ADN per determinar si són les de la noia desapareguda. Els agents busquen des de dilluns les restes de la noia entre més de 15.000 tones de residus de les dues plantes i esperen acabar el registre en tres o quatre dies.

L'única hipòtesi de la policia és que la noia hauria volgut agafar alguna cosa d'un contenidor i va quedar atrapada perquè va quedar inconscient o no es trobava bé, segons va dir dijous en roda de premsa l'inspector en cap del grup d'homicidis, Ángel Ruiz. Un camió de recollida de residus va buidar el contenidor en qüestió aquella nit, i Ruiz va remarcar que "és impossible sobreviure" en un vehicle d'aquesta classe. La policia, doncs, la dona per morta i descarta que sigui una desaparició voluntària o criminal. Al contrari, tot apunta a un accident.

La policia ha aconseguit resseguir el recorregut que va fer aquella nit Agostina Rubini gràcies a les càmeres de seguretat de la zona, i es perd la seva pista en el moment que s'apropa a l'estació d'autocars. El bus va arribar amb dos minuts de retard i la jove ja no va pujar-hi. Una testimoni que la policia va identificar gràcies a les càmeres i que era a la zona de l'aturada a les 00.12 h, prop dels contenidors, va explicar que hi va veure una bossa a prop i una brusa amb estampat de lleopard, que corresponia amb la que duia Agostina, i la samarreta que duia a sota. Uns minuts més tard els agents van ubicar el telèfon de la noia a l'interior del contenidor i van determinar que era dins el camió de recollida per la velocitat a la qual es desplaçava el dispositiu. El senyal del dispositiu es perd quan el camió arriba a la zona d'abocament de residus, a Son Reus, on ara s'estan buscant les restes.

La policia ha remarcat que Rubini és una jove de complexió molt prima, amb baixa tolerància a l'alcohol i que prenia medicació. Després d'analitzar els contenidors, Ruiz va explicar que "se'n pot sortir amb una força mínima i es pot demanar ajuda". "L'accés és viable, és factible que una persona hi accedeixi o hi caigui". On Agostina no va tenir possibilitat de sobreviure és al camió. "Es tracta d'un camió que duu fins a 10 tones. No hi ha oxigen", va detallar. En el moment en què el camió va recollir el contenidor, al voltant de les 2 h, el vehicle transportava més de set tones de residus, que van ser incinerades a la planta. Les tones 10 tones del camió es van mesclar amb 12.000 tones més a la planta. Aquests residus se sumen a 3.000 tones més que hi ha en una planta annexa a Son Reus i a 209 tones en un altre espai ubicat a Santa Margalida.

stats