Successos
Societat Successos 08/05/2023

Tornen els 'Spiderman' a la Torre Glòries: dues persones l'escalen sense permís

Els Mossos els han identificat i denunciat quan han arribat a dalt de tot

ARA
2 min

BarcelonaDes de la porta fins a l'última planta de la Torre Glòries de Barcelona hi ha 144 metres de petits finestrals. Aquest dilluns cap a la una del migdia, dues persones han començat a escalar-los sense cordes ni proteccions, segons expliquen diversos testimonis. No portaven ni samarreta: només pantalons curts. A cada pas que feien en vertical se sentien crits de por de la munió de persones que s'han concentrat al voltant del gratacel. Després d'una hora i mitja d'escalada, aproximadament, han arribat al cim i ho han celebrat aixecant els braços. L'alegria ha durat poc perquè els esperaven agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra. Segons fonts policials, se'ls han endut a comissaria per identificar-los i els han denunciat per escalar l'edifici sense permís.

Durant l'ascens, als accessos de la torre també hi han arribat ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques i camions dels Bombers de Barcelona, que al final no ha calgut que actuessin. De fet, no és la primera vegada que la Torre Glòries és el destí escollit per escaladors temeraris. Ja l'ha escalat dos cops, per exemple, Alain Robert, més conegut com l'Spiderman francès. L'última vegada que ho va fer va ser a l'octubre, amb 60 anys, acompanyat del seu fill de 34 anys. Divendres Alain Robert era precisament a la capital catalana i va escalar el Melia Barcelona Sky Hotel, de 116 metres d'alçada. Ho va fer només amb una bossa de magnesi en pols i uns peus de gat (sabates d'escalar). En aquest cas va pujar-hi amb un objectiu: intentar conscienciar sobre el canvi climàtic i la sequera. Finalment els Mossos també se'l van emportar.

Encara no se sap si l'escalada d'avui també és obra de l'Spiderman francès. Les últimes publicacions a les xarxes socials l'ubiquen a França i fins ara no ha transcendit la identitat dels escaladors de la Torre Glòries.

stats