Successos
Societat Successos 05/05/2023

Tercer tiroteig en quatre dies, aquest cop a Barcelona: cap ferit i quatre detinguts

Els fets han passat al carrer d'Anna Martínez, al barri del Guinardó

2 min
Dispositiu policial a Horta per un tiroteig.

BarcelonaCatalunya ha viscut tres tirotejos en quatre dies, un balanç poc habitual en els últims temps. El primer va ser dillunsa la matinada, cap a les 5 h, a Sant Hipòlit de Voltregà, quan un home de 40 anys presumptament hauria disparat diversos trets mortals a un jove de 15 anys. El segon va tenir lloc a Salou dimecres: tres encaputxats (a dos els Mossos d'Esquadra encara els busquen) van metrallar dos ocupants d'un vehicle, que van morir. I el tercer ha sigut aquest dijous al vespre a Barcelona, al barri del Guinardó. No hi ha hagut cap ferit, però sí quatre detinguts.

Una mica abans de les 18 h, segons diversos testimonis, hi ha hagut una baralla davant d'un portal del carrer Anna Maria Martínez. És una casa on, apunten els veïns, viuen moltes persones en habitacions rellogades. Sovint, els residents es queixen que fan festes i soroll, però mai havia passat una cosa així. En un moment, segons un testimoni, una persona hauria tret una navalla i l'enfrontament hauria acabat amb un altre implicat disparant entre quatre i cinc trets. No han tocat ningú, però les bales han destrossat el vidre i diverses parts d'un vehicle que estava estacionat. Un veí que l'ha vist comenta que el pistoler no ha volgut apuntar a ningú. Molts residents pensaven que eren petards, però que el seu carrer s'omplís ràpidament de cotxes de la policia els ha fet lligar caps.

Abans de l'arribada dels agents, l'autor dels trets i una altra persona han pujat a un cotxe negre i han marxat a tota velocitat. Els altres implicats en la baralla s'havien refugiat en un portal només veure la pistola. Els Mossos han rebut l'avís gairebé al moment, i han acordonat tota la zona. Això els ha permès enxampar i detenir els dos fugitius a 500 metres del lloc dels fets. Els agents han tornat al portal en qüestió i allà han detingut dues persones més per la seva presumpta relació amb l'incident. Encara és d'hora per saber què ha trobat la policia en aquella casa, però els Mossos s'hi han estat unes cinc hores i han tirat portes a terra per la força. Els quatre detinguts tenen entre 28 i 35 anys.

La grua s'ha emportat el vehicle tirotejat.

La investigació dels Mossos, però, continua oberta. Precisament pel que han trobat a l'interior de l'edifici, que ja es troba precintat, fonts properes a la investigació apunten que no serà l'última intervenció que es farà en aquest portal.

stats