Successos

Santa Coloma de Gramenet pateix una onada de robatoris d'ordinadors a instituts

El botí ascendeix als 500 aparells i durant l'estiu hi ha hagut quatre centres afectats

ARA
1 min
Alumnes fent classes amb ordinador.

BarcelonaL'estiu és un període de risc per a les infraestructures educatives, ja que passen dies i dies tancades amb objectes de valor a dins, com ordinadors o tauletes. Per això, els Mossos fan formacions i donen consells a la majoria de centres per salvaguardar aquests objectes i protegir els accessos abans de cada període vacacional. Amb tot, però, això no sempre aconsegueix prevenir els robatoris i aquest estiu se n'ha registrat una onada a Santa Coloma de Gramenet.

Concretament, segons ha avançat TV3 i ha pogut confirmar l'ARA, els Mossos estan investigant quatre robatoris que s'han produït durant els tres mesos d'estiu en quatre instituts diferents de Santa Coloma. L'últim va tenir lloc aquest dilluns a la matinada, just abans que l'Institut Les Vinyes obrís les portes (de moment només als docents). Els lladres s'han aconseguit emportar el botí més gran de tots: uns 400 ordinadors. Tot i això, a hores d'ara, d'aquest últim cas encara no hi ha una denúncia presentada.

Sí que han presentat denúncies tres centres de Santa Coloma que també han patit robatoris d'ordinadors i tauletes durant l'estiu. En total, la xifra (sumant-hi el botí de l'Institut Les Vinyes) arribaria als 500 objectes electrònics sostrets. Els Mossos ja han obert una investigació per recuperar el material robat i detenir els lladres. La policia també investiga si els quatre robatoris haurien estat responsabilitat del mateix grup.

A hores d'ara, el departament d'Educació no té comptabilitzat quants instituts estan afectats ni quants ordinadors s'han robat. Des de la conselleria asseguren que els serveis territorials estan ajudant els directors dels centres a posar una denúncia. Alhora, el departament assegura que reposarà els dispositius "al més aviat possible".

stats