Successos

Com s'han amagat durant tres mesos els implicats en el doble crim de Font de la Pólvora

Els Mossos tanquen la investigació amb l'empresonament dels sis sospitosos

3 min
Agents dels Mossos patrullant a prop del barri de la Font de la Pólvora, a Girona.

Han passat tres mesos des de la nit de Sant Joan, en què un tiroteig al barri de la Font de la Pólvora de Girona va acabar amb la mort d'un home de 48 anys i una dona de 44 i dues persones ferides de gravetat. L'home que presumptament els va disparar amb un kalàixnikov ha aconseguit amagar-se durant més de 90 dies a Granada amb l'ajuda de la seva família, que també ha protegit tot aquest temps els altres parents implicats i col·laboradors en el doble crim.

Una setmana després que dos dels implicats s'entreguessin als Mossos d'Esquadra de Figueres, aquest dimarts els investigadors van arrestar els quatre sospitosos que continuaven amagats. Es tracta de l'home que presumptament va disparar el kalàixnikov que va deixar dos morts durant la revetlla –el Guillermo, de 32 anys– i la seva parella –l'Estefania, de 27–, un nebot del Guillermo (menor, però de més de 16 anys) i un altre adult, de 31, cunyat del principal sospitós. De fet, aquests dos últims arrestats es van entregar a la Guàrdia Civil de Granada unes hores més tard que els dos primers fossin detinguts després d'haver-se amagat durant mesos.

Tots quatre havien fugit al juny poc després del tiroteig, i els Mossos feia temps que ubicaven el Guillermo a Andalusia. Sabien que hi té família, i el dia que el van detenir també van registrar la casa del seu pare. Amb tot, l'operatiu per arrestar-los no es va fer fins aquest dimarts perquè els detinguts estaven protegits per familiars i els investigadors creien que podrien anar armats. De fet, la cerca dels fugitius, focalitzada en la localitat granadina de Pinos Puente, els situava en una zona on darrerament hi ha hagut altres incidents amb armes de foc.

A més, amb l'ajuda dels familiars que els protegien, els fugitius havien pres diferents mesures de seguretat per evitar que la policia els detectés. Això va complicar la investigació, ja que als agents els era difícil fer vigilàncies i concretar en quin punt exacte eren els sospitosos.

Finalment, però, dimarts a primera hora agents dels Mossos i de la Guàrdia Civil van aconseguir entrar en dos domicilis de Pinos Puente. Allà van arrestar el Guillermo i l'Estefania i van requisar una gran quantitat de diners en efectiu i telèfons mòbils. En paral·lel, els investigadors van fer un altre registre en un domicili de la mateixa família a Alcalá la Real (Jaén) i hi van detenir un altre home, que no està implicat en el crim, però sobre qui constava una ordre judicial de crida i cerca.

Amb aquesta última operació els Mossos –amb la col·laboració de la Guàrdia Civil– confirmen que han localitzat i arrestat tots els implicats en el doble crim i donen per tancada la investigació, que ha acabat amb l'empresonament provisional dels sis detinguts (un és menor i serà internat en un centre de justícia juvenil).

Autor, inductora i còmplices

Al Guillermo, que presumptament va disparar el kalàixnikov, se'l considera l'autor material dels crims, mentre que a l'Estefania se la investiga com a inductora perquè suposadament va instigar al tiroteig. Va ser al voltant de les 23 hores de la nit de Sant Joan, i tot va començar per una discussió entre dues menors, que va desembocar en una altra discussió entre les mares. Una de les dones era l'Estefania, que va avisar el Guillermo, i ell es va presentar amb la metralleta. Durant el tiroteig també es van disparar trets amb una arma curta i es va exhibir una altra arma, segons els testimonis.

Els trets amb arma curta presumptament els va fer un menor, nebot del Guillermo. L'adolescent es va entregar a la Guàrdia Civil de Granada unes hores després que els seus tiets fossin detinguts i la jutgessa que instrueix el cas ha dictat per a ell un internament de sis mesos en un centre de justícia juvenil, que es pot prorrogar tres mesos més. Alhora que ell, també es va entregar un cunyat del Guillermo que presumptament hauria exhibit la tercera arma d'aquest tiroteig. En el seu cas, la jutgessa l'ha enviat a presó provisional.

Pel que fa als altres dos investigats, germans de l'Estefania, que la setmana passada es van entregar a la comissaria dels Mossos de Figueres acompanyats dels seus advocats, la jutgessa els va enviar a tots dos a presó provisional al considerar-los còmplices de dos assassinats i de dos intents més (a més dels dos morts, el tiroteig va deixar dues persones ferides de gravetat).

stats