Successos

Neutralitzat amb un tret un home per obrir foc contra els Mossos a Reus

La policia descarta una motivació terrorista i el pistoler ha sigut traslladat a l'hospital

ARA
2 min
Imatge del vidre d’un cotxe dels Mossos.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han neutralitzat amb un tret un home que aquesta matinada ha obert foc contra dos agents que sortien de la comissaria de Reus. L’home, de 52 anys, ha ingressat a l’hospital i està detingut per un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat. Cap agent ha resultat ferit, tot i que una bala (més tard s'ha comprovat que era un balí) ha impactat contra l'armilla antibales d'un dels efectius. La policia ja ha descartat que darrere d'aquest atac hi hagi una motivació terrorista.

Tot es remunta a aquest dilluns a la nit, al voltant de les 22.30 hores, quan aquest home s'ha presentat a la comissaria de Reus dient que volia autolesionar-se i que volia que el matessin. La reacció dels agents ha sigut trucar a l'ambulància, que l'ha traslladat a un centre psiquiàtric. Tres hores després, però, l'home ha tornat a la comissaria alterat i els mossos de guàrdia l'han aconseguit calmar.

Semblava que la cosa no anava a més, però a les tres de la matinada ha tornat a la comissaria i ho ha fet amb una escopeta a les mans (posteriorment s'ha comprovat que era de balins). De cop, ha obert foc contra dos agents que sortien. Aquests efectius han avisat per l'emissora i s'han aconseguit refugiar. Segons informen els Mossos, abans d'iniciar un tiroteig "s'ha avisat repetidament que llancés l’arma". Però no ha parat de disparar i un balí ha impactat al pit d'un agent, que ha resultat il·lès gràcies a l'armilla antibales.

"Davant aquesta actitud hostil, un agent ha fet ús de l’arma reglamentària i ha disparat un tret. S’ha actuat amb congruència i proporcionalitat, per repel·lir aquesta agressió", informen els Mossos. Els sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han aconseguit estabilitzar l'home i l'han traslladat a l'hospital. Durant un escorcoll posterior, els agents han descobert que l'home també portava una destral. La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de Tarragona ja ha obert una investigació.

stats