Successos

El Mossos localitzen l'arma del doble crim de Girona

La policia continua buscant el principal sospitós

2 min
Punt on va tenir lloc el tiroteig.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra continuen treballant per atrapar el presumpte autor del doble crim al barri de la Font de la Pólvora de Girona durant la nit de Sant Joan. De moment, la investigació està oberta, i el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha confirmat aquest dimecres a Catalunya Ràdio que ja han trobat l'arma amb la qual el pistoler fugit hauria posat fi a la vida d'un home de 48 anys i una dona de 44. Es tracta d'un fusell kalàixnikov. Elena, però, no ha explicat cap més detall de la troballa ni ha especificat on l'han localitzat. Aquest nou pas arriba després que dimarts la policia catalana localitzés a Mont-ras, al Baix Empordà, un cotxe calcinat que constava a nom del sospitós.

Així, ara tots els esforços se centren en trobar el presumpte autor del doble crim. Si bé la policia catalana té plenament identificat el sospitós, cal resoldre cap a on ha fugit. Tal com va explicar ahir l'ARA, els Mossos investiguen si ell i la seva família, amb la qual es pensa que podria haver fugit, podrien haver sortit de Catalunya. Una de les hipòtesis amb la qual es treballa és que siguin a Andalusia, on tenen parents. Tot i això, els Mossos tenen muntats diversos dispositius a Girona i l'Alt Empordà, on fins fa poc vivia el sospitós.

Tot i la trobada del kalàixnikov, la policia ara continua buscant una segona arma. En les últimes hores ha transcendit que l'autor –o autors– del tiroteig, a banda, també hauria fet servir una arma curta, la qual no hauria causat cap mort. Així doncs, aquesta segona arma continua desapareguda. El tirador feia poc que havia sortit de la presó després de pagar una fiança i té nombrosos antecedents policials. Algunes fonts el vinculen amb el tràfic d'armes.

Fonts policials expliquen que la disputa que va acabar amb aquest tràgic desenllaç va començar de la manera més absurda i que no es tracta pas d'una disputa històrica entre clans. De fet, expliquen que tot hauria començat després d'una discussió entre dues menors per un telèfon mòbil. La tensió va augmentar quan les mares de les respectives menors també es van enfrontar. El pistoler va irrompre a la discussió disparant trets. A més de les dues víctimes mortals, també van resultar ferits una dona i un menor de 14 anys, fill de l'home que va morir producte dels trets.

stats