Successos

Tiren un còctel Molotov a un restaurant ubicat als baixos de l'Ateneu Barcelonès

L'acte vandàlic s'emmarcaria en un conflicte laboral amb el negoci, que és extern a l'entitat

El vidre trencat al restaurant ubicat a l'edifici de l'Ateneu, aquest dimecres al matí.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra investiguen un acte vandàlic que ha tingut lloc aquesta nit a Barcelona. Segons ha pogut saber l'ARA, cap a les tres de la matinada algú ha trencat el vidre del restaurant ubicat als baixos de l'Ateneu Barcelonès, que es gestiona de manera externa a l'entitat, i ha tirat un còctel Molotov a dins. L'artefacte incendiari anava dins d'una ampolla de vidre d'aigua amb gas. Tot i que no hi ha hagut danys considerables, sí que s'ha socarrimat part d'una taula i de la barra. Segons el director del local, també s'han cremat algunes pissarres. El conserge i també alguns veïns han avisat la policia i els Bombers, si bé el foc s'ha acabat autoconsumint. Segons fonts consultades per l'ARA, aquest incident s'emmarcaria en un conflicte laboral del restaurant.

El restaurant ja ha denunciat els fets i l'Ateneu, previsiblement, també ho farà, ja que l'edifici és propietat seva. Segons fonts de l'entitat, no és la primera vegada que aquest restaurant pateix un acte vandàlic d'aquesta mena. "Des que hi ha els nous propietaris hi passen coses estranyes", admeten fonts de l'entitat, i situen aquest canvi un parell d'anys enrere.

El còctel Molotov implosionat.

Fonts policials també confirmen aquest conflicte laboral i que hi ha hagut altres actes vandàlics amb anterioritat. Per exemple, no és la primera vegada que algú trenca els vidres del negoci. Fonts de l'Ateneu diuen que fins i tot a vegades els han deixat excrements a la porta. En aquest sentit, la policia treballa amb la hipòtesi que l'atac anava dirigit al restaurant i no a l'Ateneu, i que darrere de tot hi podria haver un conflicte per diners.

De fet, el director del restaurant, indignat, explica que fa dues setmanes ja van deixar un còctel Molotov a la paret del negoci. Encara hi ha una part de la paret ennegrida per aquests fets. Preguntat per qui hauria pogut ser, la resposta és: "Si ho dic, mentiria". També nega qualsevol conflicte laboral, tot i que deixa clar que ell no és el propietari del negoci. Sí que hi ha treballadors que veuen plausible aquest conflicte.

L'espai en qüestió és de l'Ateneu, però l'entitat el té llogat des de fa uns anys als propietaris del restaurant. A diferència del bar que hi ha a l'interior de l'entitat, exclusiu per a socis, aquest negoci està obert al públic.

stats