Successos

Investiguen l'apunyalament mortal d'una dona de 29 anys que han trobat en una carretera a Esparreguera

Els Mossos descarten que es tracti d'un accident de trànsit i informen d'un segon crim a Vilanova

2 min
Una cinta dels Mossos d’Esquadra per barrar el pas.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han obert una investigació per aclarir les circumstàncies de la mort violenta d'una dona de 29 anys trobada en una carretera d'Esparreguera. Diumenge al vespre, cap a les 20.45 hores, la policia catalana va rebre l'avís que hi havia una persona ferida en el que aparentment semblava un accident de trànsit. Poc després, agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Sud van descartar que es tractés d'un accident de trànsit perquè el cos presentava ferides compatibles amb una arma blanca, i ara investiguen el cas com a crim per apunyalament. S'ha decretat el secret de sumari.

Segons informen fonts coneixedores a l'ARA, una persona va trobar la dona estesa a la carretera i va trucar a la policia local alertant d'un possible atropellament. El mateix testimoni va informar la policia que, instants abans de trobar la noia, va veure un cotxe marxant molt de pressa del lloc dels fets. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va activar un equip de sanitaris que es va desplaçar per intentar reanimar la víctima, si bé no van poder fer res per salvar-la. Mentre l'atenien, es van adonar que la dona ja era morta i que presentava ferides compatibles amb una arma blanca. Tot i que no es tenen gaires detalls de la identitat de la víctima, fonts coneixedores del cas han concretat que la dona va néixer a Òdena (Anoia), tot i que no hi vivia al municipi.

A partir d'aquesta evidència, els Mossos han assumit la investigació com un crim per apunyalament. De moment, fonts policials diuen que encara és d'hora per parlar d'un nou cas de violència masclista i que totes les hipòtesis estan obertes. També concreten que es buscaran potencials càmeres als voltants del lloc dels fets per mirar d'identificar quins vehicles van passar per allà al vespre i contactaran amb possibles testimonis.

Una vintena de crims en cinc mesos

Amb el cas d'Esparreguera, l'ARA ha comptabilitzat 24 crims a Catalunya des que va començar l'any amb 28 morts violentes. En aquest còmput també s'inclou un segon homicidi fet públic aquest dilluns: els Mossos han informat de la detenció d'un home de 60 anys a Vilanova i la Geltrú per la seva presumpta participació en la mort d'un altre en una zona de barracots del municipi. Cap a un quart de vuit del vespre de diumenge, la policia catalana va rebre l'avís que hi havia una persona estirada a terra amb ferides greus. A l'arribar-hi amb el Sistema d'Emergències Mèdiques, els agents van constatar que aquesta persona era morta. La DIC de la Regió Policial Metropolitana Sud s'ha fet càrrec de la investigació, que està sota secret d'actuacions.

stats