Successos

Un incendi a Montblanc obliga a evacuar un càmping i a tallar la línia d'AVE

Els Bombers estabilitzen les flames i treballaran durant la nit per evitar que es produeixin focus secundaris

ARA
2 min
El foc ha calcinat un autobús

BarcelonaUn autobús ha començat a cremar aquest dijous cap a les 16 hores quan circulava per la N-240 a l'altura de Montblanc. Les flames han calcinat el vehicle i s'han propagat cap a la massa forestal que hi ha a tocar de la carretera. Han afectat una superfície d'unes 25 hectàrees. L'incendi ha obligat a tallar la línia de trens d'alta velocitat entre l'Espluga de Francolí i Alcover i també la carretera on s'ha originat el foc. A més, s'ha evacuat per complet el Càmping Montblanc Park, on hi havia unes 1.500 persones entre treballadors i usuaris. En un primer moment els cossos d'emergències han indicat el confinament d'aquestes persones, però finalment s'ha decidit evacuar-los per la proximitat de les flames.

Els Bombers de la Generalitat han treballat amb fins a 35 dotacions terrestres i 10 d'aèries per apagar el foc, que han aconseguit estabilitzar cap a les 20 hores. El cos retirarà progressivament els efectius desplaçats, però deixarà alguns vehicles d'aigua i del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) durant aquesta nit amb l'objectiu d'evitar que es produeixin focus secundaris. Pel que fa a les persones allotjades al càmping, els Bombers els han comunicat que podran tornar progressivament a les instal·lacions i el cos mantindrà dotacions dintre del càmping per revisar possibles punts calents.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès dues persones en estat lleu, i una ha estat traslladada a un centre sanitari, però no s'han registrat ferits de gravetat. Les flames han travessat la línia de l'AVE, així que ha calgut tallar la línia i s'han aturat fins a 29 trens d'alta velocitat. Finalment, el servei ferroviari s'ha reprès al voltant de les 21.15 hores. Pel que fa als dos carrils tallats de la N-240, la circulació s'ha pogut restablir a les 17.30 hores.

stats