Successos

La història de la Fàtima, assetjada i segrestada pel seu cosí i exmarit: "L'únic que demano és viure"

La jove barcelonina de 22 anys va ser raptada a cop de pistola al passeig Colom

5 min
La Rambla del Raval

BarcelonaLa Fàtima Asif té 22 anys i viu al barri del Raval de Barcelona. Explica a l'ARA que fa dues setmanes, mentre passejava pel passeig Colom, tres homes la van segrestar a punta de pistola i la van tenir retinguda durant gairebé 24 hores. Aquest segrest no va ser un fet aïllat, sinó que és la punta de l'iceberg d'un calvari que ha viscut des de fa gairebé sis anys. Durant tot aquest temps, la jove d'origen pakistanès ha viscut reiterats maltractaments per part del seu exmarit, que també és cosí seu. "No vull lluitar més, l'únic que demano és viure", afirma.

Tot va començar el 2018. La Fàtima tenia 17 anys i, després d'uns mesos coneixent el seu cosí, tots dos van demanar als seus pares contraure matrimoni. Aquest no era pas un casament "obligat", sinó un de "pactat", diu. Fins llavors tot anava bé i res feia pensar que la història faria un gir de 180 graus. Els seus pares van accedir al matrimoni i la Fàtima va viatjar fins al Pakistan per casar-se l'octubre d'aquell mateix any. Ella es va quedar a viure a casa del seu marit i la seva família. L'endemà de la cerimònia tot va canviar: familiars del seu cosí que vivien a Barcelona van trucar-li i li van explicar que la Fàtima, mentre era a Catalunya, sortia de festa, bevia alcohol i havia estat amb altres nois. Ella, però, deixa clar que tot allò és mentida i que res del que li van dir al seu cosí ni tan sols s'aproxima a la realitat. Tot i això, el seu marit no va creure-la i es va enfurismar. "El segon dia de matrimoni ja em va pegar", relata.

Aquesta situació no va anar a menys. La gelosia del seu cosí era desmesurada: la colpejava, no la deixava sortir de casa i li va prohibir parlar amb la seva família de Barcelona. La va incomunicar del món. També es va encarregar de justificar a tothom el seu comportament, fent que tothom es posicionés al seu costat i que ningú donés suport a la Fàtima, explica. Durant les primeres setmanes de matrimoni, va quedar-se embarassada d'una nena que, tot just avui, ha complert cinc anys.

La tornada, un miratge de felicitat

L'inici del canvi va arribar amb la covid. Els pares de la Fàtima, que eren de viatge al Pakistan quan va esclatar la pandèmia, van haver-se de quedar al seu costat perquè les fronteres estaven tancades. Aquells mesos va tenir el suport dels seus. Malgrat això, ella encara intentava protegir el seu marit i no va explicar els seus pares els maltractaments que rebia constantment. Però el novembre del 2020 la Fàtima va fer un viatge que ho va canviar tot. Ella i la seva filla, que ja tenia més d'un any, van venir a Barcelona per estar amb la seva família. Però, mentre eren aquí, la gelosia del seu marit va tornar a disparar-se: l'obligava a estar les vint-i-quatre hores fent videotrucades amb ell per controlar tot el que feia, i fins i tot feia que vestís la nena del tot tapada. Ella, que fins aquell moment mai s'havia plantejat el divorci, va decidir que ja en tenia prou i va parlar amb el pare del seu marit. "Ell em va dir que era culpa meva, que no m'hauria d'haver casat amb el seu fill", explica.

"Llavors vaig decidir que ja n'hi havia prou i vaig demanar el divorci", explica. Un cop es van firmar els papers, dos mesos més tard, la Fàtima va reconstruir la seva vida a Barcelona. "Vaig tornar a ser lliure i a poder viure amb tranquil·litat". Instal·lada al barri del Raval, els mesos van retornar-li l'estabilitat. Ha refet la seva vida i té un nou xicot.

Torna el calvari

Però una nova tempesta va arribar a la vida de la Fàtima l'octubre del 2023. El seu exmarit va arribar a Catalunya amb un contracte de treball que li van facilitar els seus familiars i un cop aquí es va reprendre l'assetjament. Aquest cop amb amenaces contra ella, la seva nova parella i la nena, a qui el seu cosí va deixar de reconèixer com a filla tan bon punt es van divorciar. El primer cop d'inflexió va arribar dos mesos més tard, quan una nit la va assaltar en un carreró i fins i tot la va agredir sexualment. "També va dir que mataria la meva filla", explica.

Allò va fer que la Fàtima optés per la via judicial i va interposar diferents denúncies contra ell. Des del mes de desembre, l'home té una ordre d'allunyament de 1.000 metres d'ella, tot i que, segons explica, l'ha incomplert de manera reiterada. Aquesta situació va dur la família a contactar amb el bufet d'advocats Vosseler, i des de llavors el penalista Daniel Salvador s'ha encarregat del seu cas.

Amb tot, el pitjor encara havia d'arribar. Durant la revetlla de Sant Joan, lluny de celebracions, la Fàtima i la seva parella actual van viure una situació crítica. Una cinquantena de persones, amigues i familiars de l'exmarit, van reunir-se sota la casa del seu company actual a la rambla del Raval amb amenaces. Aquestes persones, segons explica la Fàtima, les havia enviat el seu cosí després d'assabentar-se que la seva nova parella declararia com a testimoni en un dels judicis contra ell. Finalment, van trucar a la policia, que va desallotjar la zona.

El segrest

Va ser l'endemà, el dia de Sant Joan, quan, entre els nervis i l'angoixa pel que havien viscut, la Fàtima va deixar la filla amb els seus pares i va decidir anar a fer una volta sola per calmar-se. Mentre caminava pel passeig Colom, un cotxe va aturar-se al seu costat i, "en un anglès mal parlat", van demanar-li si els podia ajudar a trobar un carrer. Ella hi va accedir i, mentre indicava al passatger que seia darrere del vehicle com arribar a lloc, el de davant la va apuntar amb una pistola i la va fer pujar al cotxe. "Em van lligar les mans i em van tapar els ulls", diu.

La van traslladar a un lloc totalment desconegut per a ella. Tampoc sabia on havien anat perquè portava els ulls tapats. Un cop allà, els segrestadors van tenir diverses converses telefòniques que els indicaven què havien de fer-li. "Vaig sentir com el meu exmarit demanava que em despullessin i em deixessin en roba interior", explica. Els segrestadors també van "colpejar-la" i "torturar-la", segons explica l'advocat Daniel Salvador. La Fàtima relata que els segrestadors van passar-li el mòbil perquè parlés amb ell: "Em va dir que això era la venjança pel que li havia fet".

Els pares de la jove catalana, al veure que no tornava a casa, van avisar Salvador, que va córrer als Mossos per denunciar-ne la desaparició. Els agents van tramitar la denúncia malgrat que feia poques hores que estava desapareguda, ja que tenien l'antecedent de l'ordre d'allunyament. Els segrestadors van alliberar la Fàtima unes vint-i-quatre hores més tard d'haver-se-la endut. Ella explica a l'ARA que abans que la deixessin tirada en una carretera a l'Alt Penedès va sentir com en una trucada els manaven deixar-la anar perquè la policia els trepitjava els talons.

Els dies posteriors al segrest, els Mossos van detenir tres dels cinc presumptes autors dels fets, entre ells el seu exmarit. Ara, però, el jutge els ha deixat en llibertat després de considerar que el reconeixement de la Fàtima a partir de la veu no és prova suficient per retenir-los. "La situació és extremadament complexa", explica Salvador, que també diu que la clau serà localitzar els mòbils i les trucades dels acusats durant aquelles vint-i-quatre hores.

stats