Successos

El germà de Begoña Villacís, assassinat a trets a Madrid

La Policia Nacional ha detingut una dona i busca dues persones més

3 min
matge del vídeo distribuït per la Policia Nacional de la dona que ha estat detinguda en relació a l'assassinat a trets aquest dimarts, en un restaurant del districte madrileny de Fuencarral-El Pardo, de Borja Villacís, germà de l'exvicealcaldessa de la capital i exdirigent de Ciutadans, Begoña Villacís.

Madrid / BarcelonaBorja Villacís, germà de l'exvicealcaldessa de Madrid Begoña Villacís, ha estat assassinat a trets aquest dimarts al migdia al districte de Fuencarral-El Pardo, a la capital de l'Estat. La Policia Nacional ja ha detingut una dona per la presumpta relació amb el crim a plena llum del dia i, segons fonts consultades per l'ARA, s'estarien buscant dues persones més. L'assassinat s'ha produït a les 12.30 h a l'entrada d'un restaurant de carretera a la M-612, via que connecta El Pardo amb Madrid.

Els autors haurien disparat des d'un cotxe gris i després han fugit. Les bales també han impactat contra un altre home que acompanyava Villacís i ha resultat ferit. El cotxe dels presumptes autors ha pogut ser localitzat per la Policia Nacional a 15 quilòmetres del tiroteig, a la plaça Elíptica de Madrid. A dins només hi havia la dona detinguda, de 52 anys i amb diversos antecedents policials.

Pel modus operandi (segons informa Efe, l'han disparat amb una escopeta de caça al cap i al pit), la policia investiga la mort com un cas d'execució per venjança. Normalment, tal com apunten diverses fonts policials, aquest mètode està estrictament lligat a les execucions vinculades al tràfic de drogues. Tal com confirma l'Audiència Nacional, Borja Villacís, de 43 anys, era investigat per tràfic de drogues i blanqueig de capitals en una causa judicial que indaga en les relacions amb el narcotràfic de diverses organitzacions, entre elles la d'Antonio Menéndez, conegut com El Niño Skin, neonazi que va ser líder dels Ultras Sur. Amb tot, que l'execució de Villacís sigui per un conflicte de drogues ara mateix només és una hipòtesi policial.

Per les xarxes socials també s'ha viralitzat un vídeo que han gravat uns testimonis del moment en el qual els presumptes autors del tiroteig s'han aturat en un solar proper a la carretera per canviar la matrícula del vehicle, un turisme de color gris, i desfer-se d'altres objectes. En aquest moment, la dona torna a agafar el cotxe i es reincorpora a la carretera. Instants després, però, l'acabaran aturant i detenint. Un home, en canvi, no puja al cotxe i marxa caminant. En aquest solar la Policia Nacional hi ha trobat armes que ja està analitzant, tal com informa Efe.

En un comunicat, la família de Begoña Villacís ha agraït les mostres de suport i ha demanat viure aquest moment "en la més estricta intimitat". El germà de la també candidata de Cs a les eleccions europees havia estat detingut fa vint anys com a membre del grup d'extrema dreta Ultrasur i altres bandes d'ideologia Skin Head. De fet, l'any 2012 Borja Villacís va ser condemnat a sis mesos de presó per agredir dos homes que van defensar una noia a qui ell estava propinant insults racistes al metro de Madrid. Concretament, va colpejar els dos homes amb un got de vidre trencat.

Marlaska espera resultats aviat

Des del Senat, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat que encara no hi ha cap hipòtesi principal sobre l'assassinat de Borja Villacís tot i les informacions que apunten a un conflicte de drogues. Sí que Marlaska ha avançat que esperen que els resultats d'aquestes indagacions policials arribin "aviat". No ha volgut avançar res, però, sobre l'estat de la investigació.

Al seu torn, Ciutadans, el partit polític de la germana de la víctima, ha confirmat aquesta tarda la mort de Borja Villacís. En un comunicat, els taronges han expressat el seu suport a Begoña Villacís, que també és candidata del partit a les eleccions europees, i ha traslladat el seu condol a la seva família. La formació política també ha demanat respecte per la privadesa dels Villacís i ha exigit "una investigació exhaustiva per determinar els culpables de l'assassinat i que responguin davant de la justícia".

stats