Successos

La Fiscalia investiga missatges falsos contra menors migrants arran del crim d'un nen a Toledo

El ministeri apunta que les afirmacions tenen el "propòsit deliberat de despertar sentiments d'odi i discriminació"

ARA
2 min
Cotxe de la Guàrdia civil a Toledo

BarcelonaLa Fiscalia està investigant la "transcendència juridicopenal" de diferents missatges difosos a través de les xarxes socials contra menors migrants arran de l'assassinat d'un nen d'11 anys el cap de setmana passat a Mocejón, a Toledo. Segons ha informat la unitat de delictes d'odi del ministeri públic, aquests missatges "criminalitzen de forma generalitzada" persones estrangeres a través de la difusió de "mentides". A més, consideren que van dirigits "especialment contra menors sense referents familiars a Espanya" amb el "propòsit deliberat de despertar sentiments d'odi, hostilitat i discriminació entre la població".

La delegada del govern espanyol a Castella-la Manxa, Milagros Tolón, ha carregat contra "els sembradors d'odi" que, a parer seu, "s'aprofiten d'una desgràcia humana, com és la mort d'un menor, per satisfer tots els seus odis a les xarxes socials". "¿Es pot ser més cruel i miserable?", s'ha preguntat aquest dimarts la representant del govern espanyol, que ha ofert una roda de premsa després de la detenció d'un jove de 20 anys com a presumpte autor de la mort del menor.

D'altra banda, Tolón ha reclamat "als sembradors d'odi que siguin humans i es comportin com a tal". A més, ha afegit que "les seves mentides poden ferir persones innocents". "No es pot aprofitar una desgràcia per crear-ne una altra, això és ser cruel", ha afirmat la delegada. La representant del govern espanyol ha apuntat que es continua buscant l'arma homicida, però no ha pogut donar més detalls sobre la investigació del cas, ja que encara està sota secret de sumari.

Un noi de 20 anys, l'autor confés del crim

El portaveu de la família i cosí de la víctima, Asell Sánchez, ja va demanar aquest dilluns que no es criminalitzi a ningú segons la seva "ètnia, raça, color de la pell o religió", i que es deixi treballar la policia per aclarir els fets. Aquestes declaracions les va fer abans que es confirmés que l'autor confés del crim és espanyol.

Després d'una cerca de més de 24 hores, la Guàrdia Civil va detenir aquest dilluns un noi de 20 anys de nacionalitat espanyola, que va confessar l'assassinat davant dels agents quan li van prendre declaració. De moment, la investigació se centra a esbrinar el mòbil del sospitós i no ha transcendit cap altre detall de la seva identitat, més enllà que la seva família resideix al municipi toledà.

La víctima, que es deia Mateo, va morir apunyalat quan va ser agredit amb un objecte punxant mentre jugava un partit de futbol amb altres menors. Els testimonis que van presenciar l'agressió van explicar que l'assassí va irrompre al camp i, sense mediar paraula i amb la cara tapada, va apunyalar diverses vegades el nen.

stats