Interior

Eduard Sallent tornarà a dirigir la regió metropolitana Sud

L'ex comissari en cap dels Mossos ja va assumir aquest destí en el retorn de Trapero el 2020

ARA
2 min
El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, surt del palau de la Generalitat

BarcelonaEduard Sallent ja coneix el seu pròxim destí. El fins aquest dilluns comissari en cap dels Mossos d'Esquadra tornarà a dirigir la regió metropolitana Sud, segons ha avançat El Periódico i ha confirmat l'ARA. Es repeteix així la pel·lícula de finals de 2020. Aleshores, després de la restitució de Josep Lluís Trapero i la recuperació de la cúpula policial de l'1-O, Sallent va haver de deixar de liderar els Mossos i va ser destinat a la regió metropolitana Sud.

Ara el nom de Trapero torna a aparèixer en el rerefons del trasllat de Sallent. Aquest cop el major ocuparà un càrrec polític -serà el director general de la Policia-, però el seu nomenament ha arribat acompanyat de canvis en la cúpula del cos. Així, tal com va anunciar la consellera Núria Parlon dilluns, Miquel Esquius rellevarà Sallent com a comissari en cap dels Mossos i Alícia Moriana serà la número dos del cos en substitució de Rosa Bosch.

D'aquesta manera, el canvi entre Sallent i Esquius serà total, ja que Esquius serà qui lideri els Mossos enlloc de Sallent, mentre que aquest substituirà Esquius al capdavant de la regió policial Sud, una de les més delicades de la policia catalana, ja que sota el seu domini hi ha infraestructures com l'aeroport.

Pel que fa a Rosa Bosch, Interior ha comunicat que assumirà la Comissària General d'Inspecció i Avaluació.

La trajectòria de Sallent

La trajectòria de Sallent ha sigut accidentada. Nomenat cap dels Mossos per primer cop el 2019 sota el mandat del conseller Miquel Buch, el 2020 el retorn de Trapero -ja amb Miquel Sàmper com a conseller- el va enviar a la regió metropolitana Sud. Va ser-hi poc temps. El canvi de govern el 2021 i l'arribada de Joan Ignasi Elena al capdavant d'Interior va suposar la defenestració de Trapero i el retorn de Sallent a primera fila, si bé com a sotscap de Josep Maria Estela, líder del cos. La falta d'entesa entre tots dos, però, va fer que finalment Elena cessés Estela i tornés a situar Sallent al capdavant del cos.

L'última polèmica va arribar el passat mes de maig, quan en el temps de descompte Elena va obrir una nova plaça de major especialment pensada per a Sallent. Una convocatòria paralitzada cautelarment pels tribunals davant les denúncies presentades per diferents sindicats policials.

stats