Successos

Detinguts dotze seguidors de l'Espanyol i cinc de l'Oviedo per una baralla entre aficionats

Es van enfrontar el 23 de juny abans del partit de tornada del play off d’ascens a primera divisió

Ambient al RCDE Stadium
ARA
08/10/2024
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han detingut dotze seguidors del RCD Espanyol de Barcelona i cinc del Real Oviedo per una baralla tumultuària entre aficionats el 23 de juny a la tarda al passeig dels Ferrocarrils de Cornellà de Llobregat, abans del partit de tornada del play-off d’ascens a primera divisió. Els implicats tenen des de 21 fins a 68 anys i se'ls investiga per un presumpte delicte de desordres públics.

En la identificació dels arrestats hi han participat la comissaria general d'informació dels Mossos d'Esquadra i la brigada provincial d'informació de la Policia Nacional. Finalment, les detencions es van fer dilluns, uns dos mesos i mig després de l'incident. S'han fet cinc detencions a Astúries i dotze a Catalunya, principalment a l'àrea metropolitana de Barcelona. Ara els investigats estan en llibertat i a l'espera que els citin per declarar al jutjat. La policia ja ha identificat "gran part dels implicats en la baralla" i després d'aquests 17 arrestos manté l'operatiu sense descartar noves detencions.

Cadires i ampolles de bars

La baralla va ser el diumenge 23 de juny, abans del partit. Els aficionats del Real Oviedo eren a la plaça de la Sardana de Cornellà de Llobregat i quan caminaven pel passeig dels Ferrocarrils cap a l'estadi de l'Espanyol es van trobar amb un grup de seguidors de l'equip local. En l’enfrontament es van llançar diversos objectes els uns als altres, entre elsquals les cadires i les ampolles de les terrasses dels bars que hi ha a la zona. Les agressions físiques van continuar a la rodalia de l’estadi i també van afectar la zona del centre comercial Splau, just al costat del recinte esportiu, on hi havia persones que no tenien cap relació amb el partit de futbol.

A causa d'aquests aldarulls hi va haver diversos ferits, entre els quals un aficionat del Real Oviedo que va patir lesions greus i va acabar amb el peroné trencat i un trau al cap. La policia també té constància que alguns ferits van evitar ser atesos pels serveis mèdics perquè no volien que els identifiquessin.

stats