Successos

Detingut a Avià un jove de 17 anys per l'atropellament d'un nen de nou anys, que es troba en estat crític

El cotxe ha fugit després d'envestir la víctima i els Mossos l'han localitzat a Berga

2 min
Ambulància del SEM

BarcelonaFesta major tràgica a Avià, un municipi de 2.250 habitants a la comarca del Berguedà. Els Mossos d'Esquadra han detingut un menor de 17 anys com a presumpte autor de l'atropellament d'un altre menor, de nou anys, a l'avinguda Pau Casals, al centre del municipi. La víctima, segons fonts policials consultades per l'ARA, es troba en estat crític i tot i que en un principi va ingressar a l'Hospital de Berga finalment ha sigut traslladat a l'Hospital Vall d'Hebron, a Barcelona.

Els fets van passar a les onze de la nit d'aquest dissabte, en plena festa major d'aquest municipi. Concretament, l'avís va arribar a les 22:48 hores: s'havia produït a la via pública un atropellament d'un menor de 9 anys. El carrer on es van produir els fets, l'Avinguda Pau Casals, és una de les artèries que travessa la població. Segons la informació que els Mossos van poder recollir de diversos testimonis, el vehicle implicat en l'atropellament, un cotxe, no es va aturar per socórrer la víctima i va fugir. En el moment dels fets, la víctima anava en patinet.

Els Mossos van aconseguir localitzar el vehicle fugat a Berga, a uns quatre quilòmetres del lloc dels fets, perquè que un testimoni havia pogut veure i memoritzar la matrícula. Els agents van detenir un menor de 17 anys pels delictes de lesions per imprudència greu, abandonament del lloc de l'accident, conducció temerària i sense permís, perquè no té carnet. Segons fonts consultades per l'ARA, el menor va afirmar que ell no conduïa el vehicle en el moment de l'atropellament. Amb tot, aquest diumenge passarà a disposició de la Fiscalia de Menors. Segons ha pogut saber l'ARA, la investigació no ha conclòs amb aquesta detenció. Els Mossos treballen amb la hipòtesi que al vehicle, que el menor hauria agafat d'un familiar, hi viatjaven dos amics seus, tot i que en el moment de l'arrest ja no hi eren. Els dos serien també menors i un d'ells ja està declarant davant de la policia. En paral·lel, els Mossos investiguen l'entorn d'aquests menors.

Zona limitada a 30 km/h

En declaracions a l'ACN, l'alcaldessa del municipi, Patrocini Canal, ha comentat que l'accident es va produir a l'avinguda Pau Casals, entre la plaça de l'Ajuntament i les atraccions, en una zona limitada a 30 km/h. "Un cotxe va passar a gran velocitat i va atropellar el nen, que va rebre un fort impacte al cap. El vehicle no es va aturar i va fugir del lloc", ha afirmat l'alcaldessa d'Avià, que ha assenyalat que el menor afectat és d'una família de la població. "Tothom estava a la plaça i ho va veure. Un dels testimonis va agafar el seu cotxe i va començar a perseguir l'infractor i així va poder facilitar la matrícula a la policia", ha explicat Canal. "No sabem encara si al vehicle infractor hi havia un o dos ocupants. Potser en la fugida, el copilot va baixar del cotxe i es va escapar. Això encara no està clar", ha matisat l'alcaldessa d'Avià.

De matinada, l'Ajuntament d'Avià va anunciar la suspensió de tots els actes de la Festa Major per aquest atropellament. "Després de cancel·lar immediatament els concerts d’aquest dissabte al vespre programats a la plaça Padró i a la pista poliesportiva, el consistori ha pres la decisió de suspendre sense excepció tots els actes de la Festa Major 2024", ha anunciat en un comunicat, en el qual lamenta "profundament els fets ocorreguts" i trasllada "tot el seu suport als afectats". 

stats