Successos

Detingut el rector de Camprodon per conduir begut i fugir després de causar un accident

L'eclesiàtic té antecents policials per haver donat positiu en més d'una alcoholèmia

2 min
Un vehicle dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut el rector de Camprodon, de 45 anys, per conduir begut i fugir després de causar un accident de trànsit. Els fets van tenir lloc divendres, 20 de setembre, al vespre a la carretera C-17 a Orís (Osona) en direcció Ripoll. Segons ha avançat el 9 Nou i ha pogut confirmar l'ARA, el capellà hauria envestit amb el seu cotxe un altre vehicle, que va acabar bolcant, i després va marxar del lloc. Arran de l'accident, dos joves de 22 i 25 anys del Ripollès que viatjaven a l'altre cotxe van resultar ferits lleus i van ser traslladats a l'Hospital de Vic.

Pel que fa al rector, va continuar la marxa uns 9 km, però va haver d'aturar-se perquè tenia una roda malmesa per l'impacte. Va ser llavors quan un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona fora de servei el va interceptar i va avisar als Mossos. Els efectius de la policia catalana van veure que el capellà presentava símptomes d'anar begut. Li van fer la prova d'alcoholèmia i gairebé quadruplicava la taxa permesa: va marcar 0,94 mg/l quan el màxim són 0,25 mg/l. Segons fonts policials consultades per l'ARA, el rector té més d'un antecedent policial per donar positiu en alcoholèmies anteriors. Cap d'elles, a diferència d'aquesta, va superar el límit penal.

Davant d'aquesta situació, la policia catalana el va detenir per conduir sota els efectes de l'alcohol, conducció temerària i abandonament del lloc d'accident. L'home va passar la nit a la comissaria de Vic i l'endemà va passar a disposició judicial. El jutge l'ha deixat en llibertat, però amb mesures cautelars, com la retirada del permís de conduir o la prohibició de conducció de qualsevol vehicle. La causa oberta per conducció sota els efectes de l'alcohol.

L'octubre del 2021 Joan de Déu Ndizeye va ser nomenat rector de Camprodon (Ripollès). Des de llavors també s'ha ocupat de gestionar les parròquies de Llanars, Rocabruna, Beget i Molló. Nascut a Ruanda, va ser nomenat capellà a Vic el 2015. Abans d'estar al Ripollès, també havia passat per parròquies com la d'Igualada o Santpedor, entre d'altres, segons informa l'ACN.

stats