Successos

Dos crims en deu hores a Catalunya: un suïcidi simulat i un apunyalament en una discoteca

Els Mossos detenen una dona a Alcarràs per la mort d'un home i un altre home a Calella per la mort d'un turista

2 min
Dispositiu policial davant la discoteca Ocygen de Calella.

BarcelonaHores especialment negres a Catalunya: en només deu hores de diferència s'han registrat dos crims al país. El primer, a Alcarràs (Segrià), va arribar dijous a la tarda, quan els Mossos d'Esquadra van detenir una dona de 62 anys per presumptament haver matat un home de 41 anys en un pis d'aquesta localitat d'uns 10.000 habitants. Ja de matinada, cap a les 4 h, els Mossos han rebut una alerta que provenia de la discoteca Oxygen, a Calella (Maresme): una baralla a l'interior de la sala de ball havia acabat amb un home de 31 anys apunyalat.

En el cas de Calella, els equips d'emergència han intentat reanimar la víctima, però no han pogut fer res per salvar-li la vida. Segons fonts consultades per l'ARA, el finat és un jove turista anglès. El detonant de tot? Una discussió dins de la discoteca que va acabar amb dos grups arribant a les mans, fins que una persona va treure una arma blanca i va apunyalar dos turistes. El primer va patir ferides en zones vitals, mentre que un segon home va resultar ferit lleu. Tots dos, segons les mateixes fonts, van aconseguir sortir a peu de la discoteca, però el turista de 31 anys va perdre el coneixement quan ja estava a l'exterior del carrer.

Els Mossos han obert una investigació, i aquest divendres al matí han detingut un home per la seva presumpta relació amb l'apunyalament. Com que tot va passar dins de la discoteca (que no estava gaire concorreguda), les càmeres de seguretat estan sent claus. Aquests fets han passat just davant d'un institut, i quan ha començat la jornada escolar encara no s'havia practicat l'aixecament del cadàver. Els efectius policials, doncs, han intentat tapar l'escenari del crim perquè cap alumne pogués veure res, i els docents han hagut de controlar l'accés a l'institut perquè ningú s'apropés a la discoteca.

Un suïcidi que acaba en crim

A les 18.14 h de dijous, deu hores abans que s'iniciés la baralla en aquesta discoteca de Calella, els Mossos de Lleida van rebre un avís que provenia d'un domicili d'Alcarràs. Deia que un home s'havia suïcidat. Els efectius policials i mèdics s'hi van desplaçar i, explorant el cadàver, van descobrir que tenia signes de criminalitat. És a dir, l'havien matat. Al cap d'unes hores els Mossos van detenir una dona de 62 anys com a presumpta autora del crim. Tot i que en un principi alguns testimonis han apuntat que eren parella, finalment la policia ha descartat aquest extrem. Segons fonts consultades per l'ARA, tant la víctima com la dona detinguda eren persones conflictives a la població i addictes a substàncies estupefaents. Ara els Mossos investiguen quin ha sigut el detonant del crim.

Entrada a l'edifici on els Mossos d'Esquadra han trobat el cos d'un home sense vida a Alcarràs (Segrià).

Amb aquestes últimes dues morts violentes, l'ARA ha comptabilitzat 32 crims a Catalunya des que va començar l'any. Són 32 homicidis en què han mort 36 persones. L'any passat es van registrar 69 homicidis a Catalunya, una de les xifres anuals més altes des que es tenen registres.

stats