Successos

Crim a Collserola: van matar i enterrar un home en calç per un deute de 70.000 euros

Els Mossos d'Esquadra arresten sis membres d'un grup dedicat als narcoassalts

ARA
2 min
Un grup de Mossos que forma part del macrodispositiu contra el grup relacionat amb la mort d'un home i l'ocultació del seu cadàver.

BarcelonaUn deute de 70.000 euros vinculat al tràfic de marihuana i unes negociacions per saldar-lo que van fracassar. Aquests van ser els motius que van portar a l'homicidi d'un home de 29 anys que va aparèixer a l'agost, un any després que el matessin, enterrat en una zona boscosa de les Planes, als peus de Collserola. Dimarts els Mossos d'Esquadra van desplegar un macrooperatiu amb 75 agents a l'àrea metropolitana de Barcelona per arrestar els implicats en el crim i, en total, han fet sis detencions de presumptes membres d'un grup dedicat al tràfic de drogues. La banda feia assalts violents a altres narcos (narcoassalts) i també els robava armes blanques i de foc. Tots els implicats, d'entre 41 i 46 anys, tenen antecedents policials. De fet, n'acumulen 43 entre tots, la majoria per delictes violents, homicidi i drogues.

Segons fonts consultades per l'ARA, aquesta història comença el maig del 2023 a la comissaria de Granollers, quan es tramita la denúncia de la desaparició d'un home jove. La primera hipòtesi dels Mossos va ser que el noi no havia desaparegut de forma voluntària. Havien pogut confirmar que tenia vinculacions amb un grup d'homes violents i van decidir estirar el fil. D'acord amb les investigacions, el jove havia conegut a la presó uns homes que es dedicaven al tràfic de marihuana i els devia 70.000 euros.

La investigació continua en marxa quan, un any més tard, a l'agost, apareixen unes restes òssies a Collserola. La policia científica confirma que corresponen a l'home desaparegut i que, qui l'hagués mort, volia desfer-se del cadàver: l'havien enterrat amb calç en una fossa. La policia comença aleshores a reconstruir els fets. El 9 de maig del 2023, tres dels suposats narcotraficants van citar la víctima a Aiguafreda per proposar-li una acció amb què poguessin obtenir prou guanys per saldar el deute. Segons els Mossos, podria tractar-se d'un assalt violent relacionat amb el tràfic de drogues.

Ara bé, les converses amb la víctima haurien derivat en una baralla i els presumptes autors l'haurien agredit fins a matar-lo. La investigació policial planteja que tres narcos van traslladar el cadàver amb cotxe fins a Terrassa (volien desvincular-lo del municipi on vivia un dels investigats). Allà es van trobar amb un quart home que els va ajudar a desfer-se del cadàver al bosc de les Planes, ja de nit. 

Armes de foc i sacs de calç

Als escorcolls policials fets a Aiguafreda (Osona), Sant Celoni (Vallès Oriental) i les Planes, els Mossos han localitzat dues armes blanques i armes de foc, entre elles una pistola que un detingut guardava sota el coixí, un rifle amb la culata retallada, pistoles de fogueig, munició, un inhibidor de freqüències i una armilla antibales de la Policia Nacional. També es van trobar dues plantacions interiors amb 400 plantes de marihuana i dos sacs de calç en un habitatge proper al lloc on es va enterrar el cadàver.

stats