Successos
Societat Successos 13/07/2023

El cadàver de Roda de Berà és d'una nena d'uns sis mesos

L'autòpsia preliminar permet conèixer l'edat de la criatura, però encara no se sap qui és ni el seu origen

2 min
La zona on van trobar el cos de la nena d'uns sis mesos.

BarcelonaLes primeres exploracions in situ del cadàver que dimarts va aparèixer a la platja de Roda de Berà van permetre saber que es tractava d'una criatura de curta edat. D'entre dos i tres anys va ser la primera franja d'edat que s'apuntava, però l'autòpsia preliminar ha fet rectificar aquesta primera aproximació: segons fonts de la Guàrdia Civil es tracta d'una nena que no arriba a l'any. Concretament, seria un nadó al voltant dels sis mesos. La investigació encara està en un punt inicial i la policia ha traslladat totes les mostres biològiques als seus laboratoris de Madrid per analitzar-les més a fons i obtenir més informació clau. La criatura encara no està identificada ni es coneix el seu país d'origen.

El cadàver el va localitzar un operari municipal després que estigués gairebé un dia sencer a la sorra sense que ningú hi parés atenció. Els banyistes es pensaven que era un ninot. Feia molt temps que era al mar, fet que va dificultar la primera aproximació de la seva edat, i anava vestit amb diverses peces de roba (un bodi, un jersei i fins i tot bolquers). Totes les hipòtesis segueixen obertes. No consta, de moment, cap naufragi recent a prop de la costa de Tarragona ni cap desaparició d'una nena d'aquesta edat. Sigui com sigui, les diligències de la Guàrdia Civil tot just acaben de començar.

Una de les opcions, tal com va assenyalar l'alcalde de Roda de Berà en declaracions a l'ARA, Pere Virgili, és que el nadó fos una "víctima més del mare mortum". És a dir, que podria ser un migrant que hauria perdut la vida a bord d'una pastera intentant fugir del seu país d'origen. Que anés vestit de carrer i no de banyista dona més força a aquesta hipòtesi, però la Guàrdia Civil està analitzant quines solen ser les rutes migratòries més recents i encara no està clar que fos viable que arribés a Roda de Berà procedent d'una pastera.

stats