Successos

Un cadàver amagat al bosc i una baralla en un pis ocupat: resolt el crim de Callús

Els Mossos detenen tres persones per la presumpta relació amb la mort violenta d'un noi de 28 anys al febrer

2 min
PROPIETATS GUARIDORES Passejar quatre cops al mes  per un bosc antic proporciona benestar físic.

BarcelonaEnmig de vegetació espessa i a tocar de la llera del riu Cardener, el 14 de febrer els Mossos d'Esquadra van trobar el cadàver d'un noi de 28 anys. Tenia cops per tot el cos: era un crim. El van localitzar al terme municipal de Callús, al Bages, i una pregunta es va escampar ràpidament entre els habitants d'aquesta petita població de 2.000 habitants a 10 quilòmetres de Manresa: qui era aquell noi? La primera resposta va ser que, fos qui fos, no era de Callús. Ningú el coneixia. I tenien raó, perquè era del Camp de Tarragona. Però era una veritat a mitges, perquè sí que vivia a Callús i el pis on residia va ser la llavor de tots els mals.

Dimarts (tot i que s'ha fet públic divendres) els Mossos d'Esquadra van detenir tres persones per la presumpta relació amb el crim. Segons fonts consultades per l'ARA, són dos homes de 26 i 20 anys i una dona de 53 que freqüentaven el mateix pis on vivia la víctima. De fet, era un pis ocupat que ja havia generat problemes de convivència. Aquesta ja va ser la primera hipòtesi policial i amb les setmanes ha anat agafant força: una baralla en aquest pis ocupat va acabar amb un dels ocupants morts. Després, l'agressor (o agressors) haurien deixat el cadàver al bosc. Tot i que encara no està del tot clar el detonant, fonts pròximes a la investigació apunten a un conflicte vinculat amb la droga, perquè els ocupants i les persones que hi passaven en solien consumir.

Dels tres detinguts, finalment només un ha entrat en presó provisional. Els altres dos han quedat en llibertat amb càrrecs per la presumpta relació amb un crim que va començar com una desaparició. Els pares de la víctima, que resideixen al Camp de Tarragona, feia dies que no podien contactar-hi i finalment van denunciar-ne la desaparició als Mossos d'Esquadra. Va costar trobar-lo i tot es va accelerar gràcies al seu telèfon mòbil, que els investigadors de la policia van poder localitzar. No gaire lluny de l'aparell hi havia estès el cadàver del noi.

stats