Mobilitat
Societat Successos Act. fa 0 min

Un autobús amb una cinquantena de passatgers pateix un greu accident a la C-32 a Pineda de Mar

Tot el passatge ja ha estat evacuat, però com a mínim 3 passatgers es troben en estat crític

2 min

BarcelonaUn autobús amb 52 passatgers ha patit un accident aquest matí a l'entrada d'un túnel de la carretera C-32, entre els municipis de Tordera i Santa Susanna, a l'altura de Pineda de Mar. A hores d'ara, tot el passatge ha estat evacuat amb èxit. Segons informa el Servei d'Emergències Mèdiques, en total, tres persones han estat traslladades en estat crític amb els helicòpters medicalitzats als hospitals de Vall d'Hebron, Trueta i Can Ruti. A més, dues persones més també han estat traslladades a l'Hospital de Blanes, una en estat greu i l'altra en estat menys greu. El CUAP de Mataró també està atenent tres passatgers en estat menys greu. A aquestes persones s'hi hauria d'afegir el conductor de l'autobús, que ha estat l'últim a ser evacuat i encara és atès al lloc dels fets. De moment, doncs, no hi ha cap víctima mortal. L'autocar accidentat és de l'empresa Monbus i traslladava treballadors d'Inditex des de Barcelona fins a la seu de l'empresa a Tordera.

L'autocar ha quedat creuat a l'entrada del túnel de la C-32.

L'accident, del qual encara no es coneixen les causes, ha deixat l'autobús encastat en posició vertical a l'entrada d'un túnel situat ben bé a l'inici del terme municipal de Tordera. Per proximitat, però, ha estat l'Ajuntament de Pineda de Mar qui ha habilitat el pavelló municipal de Can Xaubet com a hospital d'emergència per atendre els ferits lleus. De moment, segons les dades del SEM, han atès 33 persones lleument ferides. Ara, tal com ha explicat el cap de l'operatiu dels Bombers, Jordi Martín, "s'ha activat una grua de gran tonatge per tal de retirar l'autobús de la via". Martín també ha explicat que les tasques de restat han estat "molt complexes" per culpa de la inclinació en què ha quedat el vehicle.

La C-32 ha quedat tallada en sentit nord i s'està desviant tot el trànsit per la sortida 122 de Calella. Protecció Civil ha activat l’alerta del pla d’emergències Procicat. El SEM ha activat 15 unitats, un equip de psicòlegs i dos helicòpters medicalitzats, els Bombers s’hi han desplaçat amb 24 dotacions, inclosos unitats de rescat del GRAE amb helicòpter, i els Mossos d’Esquadra amb vuit patrulles.

El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha demanat que "s'eviti agafar la C-32 a partir de la zona de Maresme" i ha explicat que "la via està tallada i continuarà estant-ho durant moltes hores, fins i tot més enllà d'avui". A més, ha fet un toc d'atenció als conductors professionals fent una crida a "la responsabilitat i màxima prudència a les carreteres". Lamiel ha lamentat l'accident i ha destacat que "el parc automobilístic és molt vell i cal controlar els vehicles i els conductors".

(Estem treballant per ampliar aquesta informació)

stats