Ciència
Societat 16/10/2019

Stanford reconeix el català Manel Esteller com un dels investigadors més influents del món

La prestigiosa universitat nord-americana ha elaborat un rànquing dels estudis més exitosos dels últims 20 anys

Ara
2 min
Stanford situa l'oncòleg català Manel Esteller en la posició 109 dels investigadors més influents del món.

BarcelonaLes investigacions orientades a la cura del càncer que encapçala el director de l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras, Manel Esteller, tenen un gran impacte en la recerca i la ciència mundial. Una influència que la universitat nord-americana de Stanford, considerada una de les més prestigioses dels Estats Units i del món, ha reconegut internacionalment aquest dimecres.

El Centre de Dades de Ciències Biomèdiques, Estadístiques, Meta-anàlisi i Innovació d'aquest centre ha elaborat una anàlisi a partir de més de 7.000.000 investigadors de 175 disciplines diferents, els estudis dels quals han tingut una gran transcendència en el món científic en les dues últimes dècades, i ha situat el català Manel Esteller en la posició 109 del món.

Stanford, a més, destaca les investigacions del biomèdic català com les més influents d'entre tots els científics que treballen a l'estat espanyol. Els resultats derivats dels seus estudis han permès, a més de conèixer les bases moleculars de diverses patologies, el desenvolupament de noves eines diagnòstiques i nous tractaments per a malalties oncològiques.

Esteller, que és investigador ICREA i catedràtic de Genètica de la Universitat de Barcelona, centra el gruix de la seva recerca en els mecanismes epigenètics, és a dir, en les influències genètiques i ambientals que es donen perquè un gen s'expressi, sense que hi hagi una modificació de la seqüència de l'ADN. En concret, el català investiga la implicació d'aquests factors en l'aparició i la progressió de malalties humanes, especialment del càncer.

Entre els criteris per seleccionar els investigadors amb més prestigi i èxit, els autors de l'anàlisi han destacat el nombre de citacions per descobriment, la seva principal autoria i la transcendència i utilitat per a les investigacions d'altres científics.

stats