Barcelona

Els 'skaters' desafien l'Ajuntament de Barcelona a ritme de bitllet de 50 euros

Malgrat que s'havia denegat el permís per fer una competició, els organitzadors han fet un concurs de salts darrere del Macba

2 min
Competició de salts a la plaça Joan Coromines de Barcelona

BarcelonaCada vegada que un skater feia un bon salt i el públic l'aclamava, un dels organitzadors es treia un bitllet de 50 euros i li donava enmig de l'eufòria de la gent. Aquesta tarda s'ha celebrat a la plaça Joan Coromines de Barcelona un concurs de salts, amb un premi total de 10.000 euros, sense el permís de l'Ajuntament de Barcelona. El districte de Ciutat Vella, coneixedor dels problemes de soroll que provoca un esdeveniment d'aquesta mena per als veïns del Raval, va denegar l'autorització als organitzadors i els ho va comunicar. No obstant això, la competició s'ha desenvolupat sense problemes i sota l'atenta mirada d'una patrulla d'agents de la Guàrdia Urbana.

Davant del Macba, la postal era la de qualsevol dissabte a la tarda. Skaters provant la seva perícia, alguns mòbils per immortalitzar les acrobàcies i molta cervesa i fum mentre els espetecs de les rodes retronaven sobre l'asfalt. A pocs metres, just a l'altra banda del museu, els decibels es disparaven molt més. Centenars de persones s'aplegaven en un dels extrems de la Universitat Ramon Llull, a la plaça Joan Coromines. Els organitzadors, amb el micròfon a la mà i gairebé sempre en anglès, anaven donant indicacions als competidors que s'atrevien a saltar els tres esgraons gegants, de prop de metre i mig d'altura, convertits en escenari del concurs. Amb una càmera professional gravaven els salts, mentre un d'ells, amb camisa florida ampla i gorra –com marquen els cànons–, s'anava traient bitllets de 50 euros per premiar les millors filigranes sobre rodes. Fins i tot un noi sense cames se n'ha endut un després de volar els tres esgraons i aterrar perfectament sobre el paviment. A les 19 h, més de 300 persones animaven la festa, moltes amb patinet, gorra i roba ampla. En poc més de 30 minuts s'han repartit 150 euros i s'ha trencat per la meitat un monopatí.

El cartell del concurs

Aquest tipus de competicions, que es van repetint periòdicament al centre de Barcelona, provoquen problemes de soroll als veïns de la zona, sobretot a les persones que viuen als carrers de Ferlandina i Joaquín Costa. "Són una tortura per als veïns: altaveus, salts, cops i crits com si fos un estadi. Els crits fan pujar el sonòmetre per sobre dels 80 decibels", es queixava un veí.

stats