Seguretat

El sindicat de seguretat privada català trenca el preacord de formació amb Desokupa

Els vigilants seran formats per Interior i no per la controvertida empresa

El propietari de Desokupa, Dani Esteve, en una manifestació a la plaça Universitat de Barcelona.
11/10/2024
2 min

BarcelonaL'ADN Sindical Seguretat i Serveis de Catalunya, que representa treballadors de seguretat privada, va anunciar el juliol passat un preacord amb Desokupa, la controvertida empresa de desocupacions que ara també fa formacions, per ensenyar als seus afiliats diverses tècniques d'autodefensa. Tot i que fonts del sindicat asseguren que no es va firmar res i que l'acord era verbal, llavors ADN va fer pública la col·laboració i el mateix Dani Esteve, líder de Desokupa, ho va celebrar a les xarxes socials. Ara, però, tot ha quedat en paper mullat: fonts d'ADN confirmen que no han signat ni signaran cap conveni amb Desokupa perquè formi vigilants de seguretat catalans. Però, què ha canviat? Segons les mateixes fonts, que s'han reunit amb el departament d'Interior i els han ofert ells diverses formacions.

L'acord amb Desokupa implicava que vigilants privats de Rodalies, el metro o els jutjats fossin formats per la polèmica empresa de desocupacions, un escenari que ara està molt més lluny que fa uns mesos. De fet, va ser aquesta possibilitat el que va portar els comuns a registrar una proposta de resolució instant el Govern "a prendre les mesures necessàries per evitar que empreses de l’odi puguin fer formacions a agents de seguretat privada i agents policials i, en concret, impugnar el conveni signat entre un sindicat de seguretat privada i l'empresa Desokupa perquè faci formacions a agents de seguretat privada que treballen en el sistema de Rodalies a Catalunya".

Abans de la votació, però, els comuns han anunciat que retiraven aquest punt de la proposta de resolució "després que la conselleria d’Interior comuniqués al grup parlamentari que el sindicat implicat ha informat que el conveni anunciat als mitjans de comunicació entre el sindicat d’agents de seguretat privada de Rodalies i l'empresa Desokupa finalment no s'ha materialitzat en un conveni formal". Per tant, dijous Interior ha informat els comuns que el preacord havia quedat en no res després d'una reunió entre la conselleria i el sindicat. Des d'ADN confirmen aquest extrem.

El moviment d'ADN va arribar després que el Sindicat Unificat de Policia (SUP) firmés també un acord amb Desokupa, un fet que va generar molta polèmica en l'àmbit estatal. En aquell moment, però, fonts d'Interior ja van avisar que a Catalunya aquests cursos no seran oficials, no es consideraran una formació homologada i no s'inclouran en la cartilla professional dels vigilants de seguretat. El motiu? Desokupa no està inscrit com un centre de formació homologat.

stats