Els mascles estan programats per preferir el sexe al menjar?
Investigadors del University of Rochester Medical Center arriben a la conclusió que els cervells dels mascles estan programats per posar la reproducció al davant de l'alimentació
BarcelonaA què dediquen més temps els mascles, a buscar una parella sexual o a buscar menjar? Segons un estudi del University of Rochester Medical Center, els cervells dels mascles estan programats per centrar-se en el sexe. Els científics han arribat a la conclusió que la prioritat és reproduir-se. Alimentar-se pot esperar.
El treball s'afegeix a les teories que apunten que les diferències entre homes i dones no són només el resultat de pràctiques culturals, sinó que tenen una explicació biològica. En aquest cas l'estudi s'ha fet amb cucs, però els científics creuen que els resultats es poden extrapolar.
En la investigació els científics van fer servir cucs modificats genèticament per prioritzar el menjar. Aquests van posar l'alimentació al davant del sexe. En canvi, els exemplars 'normals' dedicaven més temps a buscar una parella, i deixaven el menjar per a més tard. La comparació entre uns i altres no deixa dubtes: els que havien estat programats van resultar deu vegades menys hàbils a l'hora de trobar parella, perquè no es movien del lloc on tenien menjar. Els cucs normals, no modificats genèticament, no van tenir problemes a deixar enrere l'aliment per anar a buscar parella.
"Sabem que el comportament humà està influenciat per nombrosos factors, entre els quals hi ha les normes culturals i socials, però aquest estudi demostra que hi ha una sèrie de mecanismes biològics bàsics que no només expliquen algunes de les diferències entre mascles i femelles, sinó també per què alguns trastorns neurològics es donen més en un gènere que en l'altre", explica el catedràtic Douglas Portman, director de l'estudi.