SOCIETAT
Societat24/06/2012

Set obstacles al nostre nivell d'anglès

L'Eurobaròmetre situa els alumnes de 15 anys de l'Estat a la cua d'Europa en l'aprenentatge d'anglès. A Catalunya, segons un estudi de la Universitat de Cambridge de l'any 2012, el nivell d'anglès era fins i tot lleugerament inferior a la resta de l'Estat. Mirem d'esbrinar-ne els motius

Sònia Sànchez

BarcelonaLa meitat dels adolescents no saben parlar anglès. L'Eurobaròmetre situa els alumnes de 15 anys de l'Estat a la cua d'Europa en l'aprenentatge d'aquest idioma, que ha esdevingut la 'lingua franca' moderna. A Catalunya, les coses no són pas gaire millors. Segons un estudi de la Universitat de Cambridge de l'any 2012, el nivell d'anglès dels catalans era fins i tot lleugerament inferior a la resta de l'Estat. Mirem d'esbrinar-ne els motius.

1. El factor cultural. Alguns experts parlen d'una "mandra sociològica dels catalans a aprendre anglès, que encara és més accentuada entre els que tenen el castellà com a primera llengua".

Cargando
No hay anuncios

2. La falta de professors nadius. La dificultat d'homologar el títol de magisteri, en molts casos, impedeix a professors estrangers treballar a l'estat espanyol.

3. El model universitari. L'anglès no es va introduir de forma regular a les aules universitàries fins l'any 2008.

Cargando
No hay anuncios

4. Estades a l'estranger. Tot i l'èxit creixent del programa Erasmus, les estades a l'estranger encara no reben prou incentius públics.

5. La barrera econòmica. La crisi ha reduït els alumnes als cursos d'anglès.

Cargando
No hay anuncios

6. Com s'ensenya a les escoles. Un 27% dels alumnes acaben la primària amb un nivell molt baix d'anglès. Moltes escoles comencen per la gramàtica en comptes de la part oral.

7. Més versió original. Falta un canvi de costums i que els ciutadans s'habituïn a veure les pel·lícules en versió original.

Cargando
No hay anuncios

Podeu llegir el reportatge sencer a l'ARA Premium.

I també:

Cargando
No hay anuncios

Suspens a nivell europeu i mundial

Es calcula que durant la pròxima dècada hi haurà, en tot moment, 2.000 milions de persones al món aprenent anglès. "La globalització, la industrialització i internet han canviat dràsticament el paper de l'anglès en els últims 20 anys", diu Education First, l'organització educativa privada més gran del món.

Cargando
No hay anuncios

El repte del multilingüisme

El pla d'immersió lingüística en anglès es reprendrà el curs que ve amb 170 nous centres de primària i secundària. A més, les universitats comencen a incloure l'anglès vehicular.