Abusos sexuals

Sentència ferma: inhabilitat el massatgista de Sant Pol que "desbloquejava sexualment" les pacients

L'Audiència de Barcelona confirma la pena, tot i que l'home evita la presó

2 min
Una sala de massatges

Sant Pol de MarL'Audiència Provincial de Barcelona ha confirmat la condemna per abusos sexuals al massatgista de Sant Pol de Mar, Eduard Sauleda, que "desbloquejava sexualment" les seves pacients. L'home no podrà exercir durant dos anys perquè la sentència, que ja és ferma, també inclou una inhabilitació per dos anys. Tot i això, no entrarà a presó perquè el jutjat penal d'Arenys de Mar el va condemnar a 48 mesos de sanció, que equivalen a 14.400 euros, pels delictes contra les tres noies que el van denunciar. Dues d'elles rebran indemnitzacions de 3.000 euros, i la tercera, de 1.500.

La sala sosté les tesis de la sentència condemnatòria i manté que "la intenció o propòsit de l'acusat amb els seus tocaments a les víctimes tenia contingut sexual i donava via lliure al seu ànim libidinós". Afegeix l'escrit que en cap moment les clientes que acudien a fer-se els massatges van donar el seu "consentiment" a l'home perquè les petonegés o magregés. Sauleda va recórrer també les quantitats que havia de pagar com a multa, però l'Audiència les confirma, ja que ell mateix havia assegurat que tenia feina "per donar i per vendre". Per tant, els magistrats consideren que la quota fixada de 10 euros diaris de multa és "moderada i no excessiva". Una argumentació que també fan extensible als dos anys d'inhabilitació imposats.

Precisament, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, a instàncies de les denunciants i "en bé de l'interès general", i davant de la possibilitat que la sentència del tribunal d'Arenys de Mar trigués a ser ferma, ja va incoar un expedient de mesures provisionals que va suposar la inhabilitació de Sauleda: des del 22 de juny no podia exercir com a fisioterapeuta.

Més enllà de les tres denúncies judicials, l'ARA ja va avançar el setembre passat que l'home havia abusat de diverses pacients que anaven a la consulta per un dolor a l'esquena, problemes a les cervicals o al genoll. Aquest diari va recollir una quinzena de testimonis que denunciaven les pràctiques del conegut massatgista, que en un moment de complicitat amb les pacients acabava formulant gairebé sempre la mateixa frase: "Tens un bloqueig sexual". Es guanyava la seva confiança i, aprofitant el moment de màxima vulnerabilitat en què es trobaven moltes, n'abusava sexualment.

stats