Salvador Alemany: "Continuarem donant els números de matrícules dels que no paguin peatges"

En una entrevista al programa 'Singulars', el president d'Abertis admet beneficis de més de 200 milions d'euros només per les autopistes catalanes d'un total de 700 milions que aconsegueix l'empresa amb les vies que explota arreu del món

El president d'Abertis, Salvador Alemany, ahir a la roda de premsa anterior a la junta.
Ara
05/06/2012
2 min

BarcelonaSalvador Alemany ha afirmat que Abertis continuarà donant a l'administració les matrícules dels que no paguin peatges. "Només podem fer el que ens diguin Trànsit i l'administració; ells són els que donen les instruccions de com han d'actuar les concessionàries, que reben instruccions específiques", ha dit Alemany, que ha sigut el convidat d'aquest dimarts al programa 'Singulars', del Canal 33. Ha afegit que "algú d'autopistes" s'ha reunit amb els representants de la campanya #novullpagar.

El president d'Abertis i del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (Carec) ha admès que dels 700 milions d'euros de beneficis totals que va obtenir Abertis el 2011, "més de 200" van provenir de les autopistes catalanes.

A favor de quedar-se a l'euro i de la taxa Tobin

Alemany també ha assegurat que, encara que sortir de l'euro podria resoldre moltes dificultats amb la devaluació monetària, qui ho faci haurà de sortir de la Unió Europea, i això tindria unes conseqüències molt negatives. "A Grècia podrem veure un assaig, però ara mateix Espanya no s'ha de plantejar la sortida de l'euro", ha opinat a l'espai presentat per Jaume Barberà.

A més, ha carregat contra l'especulació financera, que ha contribuït a la gravetat de la crisi: "Encara que només sigui per higiene, s'hauria de perseguir l'economia especulativa". "Comprar i vendre en un període de temps curt no és fer indústria, cal gravar-ho durament", ha afegit, i ha afirmat que estava a favor de la taxa Tobin. Alemany també ha afirmat que s'ha d'investigar els responsables dels bancs: "Que es faci no només és bo per al conjunt de la societat sinó també per als que poden ser assenyalats com a responsables; si un té la consciència tranquil·la, no ha de tenir problemes amb el fet que se l'investigui".

Rescat dels bancs

Respecte a la pregunta de si Espanya podrà fer front als 25.000 milions d'euros que haurà de pagar enguany, Alemany ha reconegut: "No ho sé, és possible que no".

Pel que fa al possible rescat dels bancs de l'Estat, el president d'Abertis ha dit que "si es fa de manera adequada, hi ha un cert consens [en el sector bancari] que l'ajut pot ser molt positiu". "No sóc banquer, però sóc conscient que en general el sistema financer voldria que, de manera voluntària, els bancs que ho requereixin poguessin recórrer a fons europeus", ha afegit. "Depèn de què es consideri una 'intervenció'; on és la frontera per dir 'rescat'?", es preguntava.

"Ser català és car"

"Admeto que ser català és car, però a mi sempre em compensarà ser català", ha assegurat Alemany davant la insistència de Barberà en el fet que els catalans acostumen a pagar més que els ciutadans de la resta de l'Estat per molts serveis. "És clar que el greuge no és un invent, tenim molts elements per queixar-nos, però no ens servirà de gaire només mirar el passat per indignar-nos, jo treballo per construir un futur i capgirar la situació", ha dit.

stats